current views are: 6

21 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση11:43

Σαμαράς: Εκλογή Προέδρου, διαπραγμάτευση με την τρόικα και εκλογές στο τέλος του 2015

Δεν χρειάζεται ο τόπος εκλογές τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη δήλωση που έκανε με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις.

Δημοσίευση 11:43’
αρθρο-newpost

Δεν χρειάζεται ο τόπος εκλογές τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη δήλωση που έκανε με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις.

Δεν χρειάζεται ο τόπος εκλογές τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη δήλωση που έκανε με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις.

«Τα προβλήματα της χώρας δεν μπορεί να βαλτώνουν σε μια μόνιμη προεκλογική περίοδο, ούτε να συνεχίζεται αυτό το αστήριχτο κατηγορητήριο για χρηματισμό βουλευτών που πάντα διαψεύδεται», είπε χαρακτηριστικά.

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από την πρόταση εμπιστοσύνης στη Βουλή, δύο μήνες πριν είχε πει ότι όποιος βουλευτής τολμήσει να ψηφίσει θα είναι εξαγορασμένος, ενώ χθες ανεξάρτητοι βουλευτές συνεργαζόμενοι με τον ΣΥΡΙΖΑ τόλμησαν να πουν το ίδιο για πέντε βουλευτές».

«Ο φόβος και η τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσουν και αυτό είναι το στοίχημα της Δημοκρατίας» επεσήμανε ο πρωθυπουργός και κάλεσε τους βουλευτές «να ακούσουν τη φωνή της συνείδησής τους».

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό για την πορεία της χώρας να διαπραγματευθούμε στη συνέχεια την επόμενη μέρα, μετά το τέλος του Μνημονίου, και την νέα συμφωνία θωράκισης της Ελλάδας» είπε και προσέθεσε: 

«Ακόμα προσδοκώ τη στήριξη όλων των βουλευτών για να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε τη Συνταγματική αναθεώρηση, ώστε πολύ σύντομα η Ελλάδα να έχει το νέο Σύνταγμα που χρειάζεται. Να μη μπει σε περιπέτειες και να μην αναβάλει τη Συνταγματική αλλαγή για πολλά ακόμα χρόνια».

Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε πως μετά την προεδρική εκλογή μπορεί να διευρυνθεί το κυβερνητικό σχήμα. Όπως είπε μπορούν να συμμετάσχουν και άλλα πρόσωπα «που πιστεύουν στην Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, ώστε η επόμενη φάση να μας βρει πιο ενωμένους».

«Είναι λοιπόν Εθνική υποχρέωση, αλλά το λέει και η κοινή λογική, πρώτα να τελειώσουμε τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και να ολοκληρώσουμε τη συνταγματική αναθεώρηση σε συνθήκες ηρεμίας και ασφάλειας. Και μετά, θωρακισμένοι οικονομικά και πολιτικά, μπορούμε να βρούμε το κατάλληλο χρονοδιάγραμμα για Εθνικές εκλογές ακόμα και στο τέλος του 2015» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός, «κάτω από συνθήκες προεκλογικής πόλωσης, μόνον αφελείς θα πίστευαν ότι μπορεί κανείς να διαπραγματεύεται για την οικονομία μας ή να αλλάζει το Σύνταγμά μας».

«Και αυτό είναι ένα ρεαλιστικό σχέδιο αληθινής συναίνεσης, χωρίς θεσμικές εμπλοκές και χωρίς ακυβερνησία. Ώστε η επόμενη μέρα να βρει την Πατρίδα μας ενωμένη, τη Δημοκρατία μας σταθερή και την οικονομία μας αξιόπιστη και θωρακισμένη μέσα στην Ευρώπη» κατέληξε.


σχετικα αρθρα