current views are: 1

21 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση15:19

Νταβούτογλου: Εκστρατεία της ΕΕ εις βάρος της Τουρκίας με αφορμή συλλήψεις δημοσιογράφων

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου κατηγόρησε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι έχει ξεκινήσει “μία βρώμικη εκστρατεία” κατά της Τουρκίας. 

Δημοσίευση 15:19’
αρθρο-newpost

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου κατηγόρησε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι έχει ξεκινήσει “μία βρώμικη εκστρατεία” κατά της Τουρκίας. 

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου κατηγόρησε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι έχει ξεκινήσει “μία βρώμικη εκστρατεία” κατά της Τουρκίας ασκώντας κριτική στις συλλήψεις αντιπάλων του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στην Άγκυρα, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), του κυβερνώντος ισλαμοσυντηρητικού κόμματος, ο Νταβούτογλου κατήγγειλε μία ανακοίνωση της ΕΕ, η οποία, είπε, “εξαπέλυσε μια βρώμικη εκστρατεία [σχετικά] με την κυβέρνησή μας”.

Η ΕΕ προχωρεί σε “μία εκστρατεία δυσφήμισης εις βάρος της κυβέρνησής μας και της χώρας μας”, πρόσθεσε.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατήγγειλαν τις επιδρομές, πριν από μία εβδομάδα, της τουρκικής αστυνομίας, με στόχο κυρίως δημοσιογράφους, διατυπώνοντας την εκτίμηση πως είναι αντίθετες με τις “ευρωπαϊκές αξίες” τις οποίες η Τουρκία, η οποία φιλοδοξεί να ενταχθεί στην ΕΕ, θα πρέπει να σέβεται.

Την Τρίτη, η ΕΕ σκλήρυνε ακόμη περισσότερο τον τόνο προς την Τουρκία, κατηγορώντας την για επιθέσεις στην ελευθερία του Τύπου και υπενθυμίζοντάς της πως η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με σκοπό την ένταξή της εξαρτάται από τον σεβασμό που δείχνει στους δημοκρατικούς κανόνες.

Η τουρκική αστυνομία εξαπέλυσε στις 14 Δεκεμβρίου μία νέα επιχείρηση επίδειξης ισχυράς πυγμής εναντίον των υποστηρικτών του αντιπάλου του προέδρου Ερντογάν, του ισλαμιστή κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, έχοντας κυρίως στη γραμμή στόχευσης τα μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στον ιερωμένο.

Την Παρασκευή, η τουρκική δικαιοσύνη απήγγειλε κατηγορίες για τρομοκρατία στον διευθυντή ενός τηλεοπτικού σταθμού της αντιπολίτευσης και εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Γκιουλέν.


σχετικα αρθρα