current views are: 2

22 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση19:45

Φορτηγό έπεσε σε αγορά της πόλης Ναντ – Δεκάδες τραυματίες (φωτό)

Νέο σοκ στη Γαλλία​ καθώς αυτοκίνητο εφόρμησε σε χριστουγεννιάτικη αγορά, στην καρδιά της πόλης Ναντ, στα δυτικά της χώρας.

Δημοσίευση 19:45’
αρθρο-newpost

Νέο σοκ στη Γαλλία​ καθώς αυτοκίνητο εφόρμησε σε χριστουγεννιάτικη αγορά, στην καρδιά της πόλης Ναντ, στα δυτικά της χώρας.

Νέο σοκ στη Γαλλία καθώς αυτοκίνητο εφόρμησε σε χριστουγεννιάτικη αγορά, στην καρδιά της πόλης Ναντ, στα δυτικά της χώρας.

Πρόκειται για το δεύτερο αντίστοιχο περιστατικό που σημειώνεται στη χώρα έπειτα από τη χθεσινή επίθεση στην πόλη Ντιζόν.

Τουλάχιστον 10 άτομα τραυματίστηκαν, οι πέντε εξ αυτών, συμπεριλαμβανομένου και του οδηγού, νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, σημείωσε πηγή της περιφέρειας. Από την πλευρά της η εφημερίδα Le Figaro κάνει λόγο για 17 θύματα. 

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Ouest France, που επικαλείται έναν αξιωματικό της αστυνομίας και αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός του λευκού ημιφορτηγού φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος, στα αραβικά) και κατόπιν αυτοτραυματίστηκε με ένα μαχαίρι εννιά φορές.

Ωστόσο, αστυνομικές πηγές είπαν «δεν υπάρχει καμιά μαρτυρία» που να δείχνει ότι ο δράστης είχε θρησκευτικά κίνητρα. Πάντως, οι αστυνομικοί είπαν πως ο δράστης είναι λευκός και έχει διαβατήριο ευρωπαϊκής χώρας.

Ο οδηγός έριξε το όχημά του σε ένα κιόσκι που πουλούσε ζεστό κρασί και μπροστά στο οποίο περίμεναν πολλοί άνθρωποι.

Η χριστουγεννιάτικη αγορά εκκενώθηκε από τους αστυνομικούς που απέκλεισαν την περιοχή.


σχετικα αρθρα