current views are: 3

27 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση06:58

Μποναμάς στον Βενιζέλο η «αλλαγή» του Γ. Παπανδρέου

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έδειξε ιδιαίτερη ζέση για να απαντήσει στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ με την οποία του ασκεί δριμύτατη κριτική.

Δημοσίευση 06:58’
αρθρο-newpost

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έδειξε ιδιαίτερη ζέση για να απαντήσει στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ με την οποία του ασκεί δριμύτατη κριτική.

Γράφει ο Τάκης Χατζής  

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έδειξε ιδιαίτερη ζέση για να απαντήσει στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ με την οποία του ασκεί δριμύτατη κριτική. Και μπορεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος  να θεωρεί «αδιανόητο να υπονομευτεί η ενότητα από ένα πρόσωπο, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου» και να προσθέτει ότι «μια τέτοια ενέργεια θα συνιστούσε προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου και στους ιστορικούς αγώνες της παράταξης», αλλά- όπως όλα δείχνουν, τη Δευτέρα, άντε την Τρίτη, θα αντιληφθεί ότι αυτό που προσπαθεί να αποφύγει, δεν είναι και τόσο «αδιανόητο». 

Συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου τονίζουν ότι το νέο κόμμα είναι σχεδόν έτοιμο. Πέντε βουλευτές, εμφανίζονται έτοιμοι να τον ακολουθήσουν. Πρόκειται για τους Φ. Σαχινίδη, Θ. Μωραΐτη, Ν. Σηφουνάκη, Συμ. Κεδίκογλου και Κ. Τριαντάφυλλο. Με δυο λόγια, αν εκλεγεί Πρόεδρος και δεν διαλυθεί η Βουλή, ο ΓΑΠ θα έχει δική του κοινοβουλευτική ομάδα, που θα επηρεάζει τις εξελίξεις λόγω του αριθμού της.  

Ταυτοχρόνως, λέγεται ότι είναι έτοιμα τα ψηφοδέλτια σε όλη την Επικράτεια. Έχει φροντίσει γι αυτό ο Μιχάλης Καρχιμάκης, με τη βοήθεια του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου σε στοχευμένες περιοχές, ενώ πολλά τηλέφωνα έχουν γίνει και από τη Ρεγγίνα Βάρτζελη.  

Στην προσπάθεια μετέχει ενεργά και ο Φ. Πετσάλνικος ο οποίος πιθανότατα θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ο Γ. Πεταλωτής, ο Π. Γερουλάνος, αλλά και στελέχη που έχουν απομακρυνθεί από το ΠΑΣΟΚ, όπως ο Π. Μπεγλίτης, η Μαριλένα Κοππά, ενώ λέγεται ότι προβληματίζονται πρώην υπουργοί όπως ο Χ. Παμπούκης, η Λούκα Κατσέλη, οι σχέσεις της οποίας με τον ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάζονται, αλλά και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η Κατερίνα Μπατζελή.  Όλοι αυτοί θα πλαισιωθούν από πλειάδα υποψηφίων βουλευτών, πρώην δημάρχων, πρώην διοικητών οργανισμών του Δημόσιου τομέα και νέων προσώπων, που διατηρούν απ ευθείας σχέσεις με τον Γ. Παπανδρέου.  

Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν στο κόμμα του Γιώργου θα μετέχουν οι παλιοί του συνεργάτες Γ. Ραγκούσης και Γ. Παπακωνσταντίνου– ο δεύτερος και λόγω της δικαστικής του εμπλοκής για τη λίστα Λαγκάρντ.  

Το όνομα, κρατείται μυστικό σαν επτασφράγιστο μυστικό. Ωστόσο πολλοί ποντάρουν ότι θα εμπεριέχει τις λέξεις «αλλαγή» ή «κίνημα» ή και τις δύο. Η «αλλαγή» σηματοδοτεί το κεντρικό σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου το 1981, οπότε και κέρδισε για πρώτη φορά τις εκλογές με συντριπτικό ποσοστό, ενώ το «κίνημα» παραπέμπει ευθέως στο ΠΑΣΟΚ.  

Βεβαίως το «κίνημα» του Γιώργου δεν αναμένεται να έχει ανάλογη επιτυχία με το (ΠΑΣΟ) Κίνημα του πατέρα του. Συνεργάτες του ΓΑΠ μιλούν για ποσοστά σαφώς καλύτερα του ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, αλλά… μονοψήφια- μεγαλύτερα στην επαρχία και μικρότερα στα αστικά κέντρα. Ωστόσο, τη «μαρμίτα» θα την ανακατέψει… 

 


σχετικα αρθρα