current views are: 1

30 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση11:26

Λήξη συναγερμού για το πλοίο Βlue Sky M (φωτό)

Χωρίς πρόβλημα συνεχίζει την πορεία του το φορτηγό πλοίο για το οποίο νωρίτερα σήμανε συναγερμός.

Δημοσίευση 11:26’
αρθρο-newpost

Χωρίς πρόβλημα συνεχίζει την πορεία του το φορτηγό πλοίο για το οποίο νωρίτερα σήμανε συναγερμός.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Γαλάνη

Χωρίς πρόβλημα συνεχίζει την πορεία του το φορτηγό πλοίο για το οποίο νωρίτερα σήμανε συναγερμός.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού προσέγγισε το πλοίο και επικοινώνησε με τον καπετάνιο. Ο καπετάνιος διαβεβαίωσε ότι δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα ούτε με το αξιόπλοο του πλοίου, ούτε με το πλήρωμα, ούτε με οποιονδήποτε εκ των επιβαινόντων και, αφού είχε ήδη απομακρυνθεί από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, αφέθηκε να συνεχίσει την πορεία του.

Νωρίτερα σκάφος του Λιμενικού με την ομάδα ειδικών αποστολών του λιμεναρχείου Κέρκυρας είχε εντοπίσει το πλοίο, για το οποίο άγνωστος τηλεφώνησε στη διεθνή γραμμή κινδύνου 112 και ενημέρωσε πως κινδυνεύει και πως μεταφέρει εκατοντάδες επιβάτες αλλά και ένοπλους άνδρες.

Στο σημείο έσπευδε και η φρεγάτα «Ναβαρίνο» που βρισκόταν στο σημείο όπου παραμένει το Norman Atlantic.
Μετά και την επικοινωνία με το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού η επιχείρηση-που περιλάμβανε ρεσάλτο λιμενικών στο πλοίο- εγκαταλείφθηκε.

Το χρονικό

Σήμα κινδύνου μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού 112 εξέπεμψε νωρίς το μεσημέρι πλοίο ανοικτά της Κέρκυρας. Η ιταλική ακτοφυλακή ειδοποίησε άμεσα για το συμβάν τις ελληνικές Αρχές. 

Πρόκειται για πλοίο φορτηγό με σημαία Μολδαβίας και κατευθυνόταν προς Κροατία. Σε αυτό επιβαίνουν πάνω από 400 άτομα ενώ πολλοί κάνουν λόγο ακόμη και για 700 καθώς και ένοπλοι, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, Σπύρο Ανδριώτη. Σύμφωνα με το θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας, στο πλοίο βρίσκονται πολλοί παράτυποι μετανάστες. 

Στο σημείο σπεύδουν η φρεγάτα Navarino που βρίσκεται κοντά λόγω του δυστυχήματος με το πλοίο Norman Atlantic, όπως και ένα αεροσκάφος Σικόρσκι. 

 

Συνολικά, στην περιοχή βρίσκεται η φρεγάτα Ναβαρίνο με το οργανικό ελικόπτερο που φέρει και η οποία συμμετείχε στις επιχειρήσεις για το Norman Atlantic ενώ στην Κέρκυρα βρίσκονται 2 ελικόπτερα S-70, 2 ελικόπτερα NH- 90, 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 και το πλοίο γεικής υποστήριξης «Αξιός». 

 


σχετικα αρθρα