current views are: 1

7 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση16:48

Επαγγελματίες πίσω από την επίθεση στο Charlie Hebdo

Ανθρώπους που έχουν περάσει από στρατιωτική εκπαίδευση δείχνει ο τρόπος δράσης των προσώπων που εμπλέκονται στην επίθεση εναντίον της γαλλικής εφημερίδας Charlie Hebdo.

Δημοσίευση 16:48’
αρθρο-newpost

Ανθρώπους που έχουν περάσει από στρατιωτική εκπαίδευση δείχνει ο τρόπος δράσης των προσώπων που εμπλέκονται στην επίθεση εναντίον της γαλλικής εφημερίδας Charlie Hebdo.

Ανθρώπους που έχουν περάσει από στρατιωτική εκπαίδευση δείχνει ο τρόπος δράσης των προσώπων που εμπλέκονται στην επίθεση εναντίον της γαλλικής εφημερίδας Charlie Hebdo, η ηρεμία, η αποφασιστικότητα και η αποτελεσματικότητά τους, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές.

Οι φωτογραφίες που τράβηξαν με τα κινητά τους τηλέφωνα αυτόπτες μάρτυρες του μακελειού δείχνουν τον επαγγελματισμό των δραστών που εξαπέλυσαν μια καλά σχεδιασμένη επίθεση, υπογραμμίζουν πρώην στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Το βλέπουμε ξεκάθαρα από τον τρόπο που κρατούν τα όπλα τους, που προχωρούν ήρεμα, ψυχρά. Έχουν λάβει στρατιωτική εκπαίδευση. Δεν πρόκειται για φανατικούς που έδρασαν αυθόρμητα», δήλωσε ένας αστυνομικός. Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι οι δράστες κρατούν τα Καλάσνικοφ κοντά στο σώμα τους, ρίχνουν κατά βολή και όχι κατά ριπάς, κάτι που σημαίνει ότι έχουν εκπαιδευτεί να τα χρησιμοποιούν.

Σύμφωνα με έναν άλλο αστυνομικό, «το πιο εκπληκτικό είναι η ψυχραιμία τους. Εκπαιδεύτηκαν στη Συρία, το Ιράκ ή αλλού, ίσως ακόμη και στη Γαλλία, όμως αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι έχουν λάβει εκπαίδευση».

Ακόμη μία ένδειξη της ψυχραιμίας τους: οι δράστες αρχικά έκαναν λάθος στη διεύθυνση και σταμάτησαν στον αριθμό 6 του ίδιου δρόμου, όπου στεγάζεται ένα παράρτημα της εφημερίδας, επεσήμανε ένας αστυνομικός. «Εκεί δεν πυροβόλησαν, δεν πανικοβλήθηκαν… πήγαν στον αριθμό 10, όπου βρίσκεται η σύνταξη της Charlie Hebdo».

Σε ένα από τα βίντεο, που τραβήχτηκε από ένα γειτονικό κτίριο, φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι δύο από τους τρεις άνδρες είναι καλά εξοπλισμένοι:

μαύρες στολές, κουκούλες, αθλητικά παπούτσια, παλάσκες κάτω από τις οποίες ενδέχεται να φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα. Τη στιγμή που φεύγουν βλέπουν έναν αστυνομικό πάνω σε ένα ποδήλατο. Βγαίνουν από το αυτοκίνητο και σκοτώνουν τον αστυνομικό. Ένας από τους δύο τον πλησιάζει και τον αποτελειώνει με μια σφαίρα στο κεφάλι, βεβαιώνεται ότι δεν υπάρχουν άλλα μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας στην περιοχή και στη συνέχεια και οι δύο δράστες μπαίνουν και πάλι στο αυτοκίνητο, χωρίς να τρέξουν.


σχετικα αρθρα