current views are: 4

8 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση05:11

Το σχέδιο Σαμαρά για την οικονομία: Τι θα γίνει με ΕΝΦΙΑ και συντάξεις

Με στοχευμένα θετικά μηνύματα θα συνεχίσει η ΝΔ την προεκλογική εκστρατεία της για τις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου. 

Δημοσίευση 05:11’
αρθρο-newpost

Με στοχευμένα θετικά μηνύματα θα συνεχίσει η ΝΔ την προεκλογική εκστρατεία της για τις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου. 

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς  

Με στοχευμένα θετικά μηνύματα θα συνεχίσει η ΝΔ την προεκλογική εκστρατεία της για τις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου. Τα μηνύματα αυτά που αφορούν την οικονομία, θα περιλαμβάνονται στις ομιλίες του πρωθυπουργού, θα είναι απλά, κατανοητά και θα απευθύνονται σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, που αποτελούν δεξαμενές από όπου η ΝΔ μπορεί να αντλήσει ψήφους για να κλείσει την ψαλίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ και να αντιστρέψει τη διαφορά υπέρ της. 

Η στρατηγική αυτή θα κορυφωθεί το Σάββατο με την παρουσίαση από τον Αντώνη Σαμαρά του συνολικού σχεδίου της ΝΔ για την οικονομία και το μέλλον της χώρας. Ήδη χθες από τη Χαλκίδα ο κ. Σαμαράς, κινούμενος πάνω στη λογική αυτή δήλωσε ότι εγγυάται τέσσερα πράγματα: όχι μείωση συντάξεων, μείωση του ΕΝΦΙΑ από το 2015 και απόδοση των χρημάτων αυτών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και επαναφορά των συντάξεων σε υπερήλικες ομογενείς Ποντίους και Βορειοηπειρώτες. 

Οι αναφορές αυτές, διατυπωμένες απλά και ξεκάθαρα, στόχευαν στο σύνολο των συνταξιούχων, στην αστική τάξη και τους μικρομεσαίους «νοικοκυραίους» που έχουν ακίνητη περιουσία και επλήγησαν από τον ΕΝΦΙΑ και προφανώς στους ομογενείς που ψηφίζουν στη χώρα μας. Οι εγγυήσεις αυτές, ωστόσο, όπως διευκρίνιζε στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, δεν δίνονται στον αέρα, αλλά είναι πράγματα τα οποία μπορεί να υλοποιήσει ο πρωθυπουργός. 

Την ίδια ώρα από τη ΝΔ, επίσης στοχευμένα θα απευθύνονται στις αντίστοιχες κοινωνικές ομάδες οι οποίες μπορεί να πληγούν αν τελικά εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ακόμα και αυτοί που λένε ότι δεν έχουν τίποτα να χάσουν, όπως οι άνεργοι, τελικά θα βγουν ζημιωμένοι, καθώς τότε είναι που δεν θα βρίσκουν δουλειά», έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος της Συγγρού. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σαμαράς χθες απευθύνθηκε σε αυτούς που θα χάσουν χρήματα από την ΚΑΠ και το ΕΣΠΑ, λόγω της σύγκρουσης του ΣΥΡΙΖΑ με την Ευρώπη. Δηλαδή στους αγρότες, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους δημάρχους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ανέργους.  

Η αποδόμηση του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα από τα γαλάζια στελέχη και τον πρωθυπουργό συνεχίζεται και με αφορμή την κάλυψη της Κουμουνδούρου στους «Φωτόπουλους», ενώ επικεντρώνεται και στις κατηγορίες για εξυπηρέτηση των συμφερόντων εκείνων που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό «για να χρεοκοπήσει η χώρα, να εγκαταλείψει το ευρώ και να αγοράσουν μετά τα πάντα κοψοχρονιά». 

Στο πλαίσιο αυτό οι περιοδείες του κ. Σαμαρά συνεχίζονται κανονικά, με τον αρχικό σχεδιασμό να περιλαμβάνει στις επόμενες ημέρες τη Ρόδο, το Αγρίνιο και την Ήπειρο. Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί και στη Β΄Αθήνας καθώς είναι η Περιφέρεια που καθορίζει κατά πολύ το εκλογικό αποτέλεσμα και στην οποία η ψαλίδα της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ακόμα ανοικτή. Για το λόγο αυτό η σημερινή ομιλία του κ. Σαμαρά θα γίνει στο Μαρούσι, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης», ενώ και το σχέδιο για την οικονομία θα παρουσιαστεί το Σάββατο εντός Αττικής.  


σχετικα αρθρα