current views are: 2

8 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση17:30

Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει το λόμπι της δραχμής – Λένε ψέματα σε Έλληνες και ξένους

Στο Μαρούσι, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης», παρέθεσε ομιλία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Δημοσίευση 17:30’
αρθρο-newpost

Στο Μαρούσι, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης», παρέθεσε ομιλία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ έριξε από το Μαρούσι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τονίζοντας ότι «δεν έχουν αφήσει κανένα Έλληνα η ξένο που δεν του έχουν πει ψέματα».

Μιλώντας στο Κλειστό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι «αν συγκρουστούμε με τους εταίρους μας κινδυνεύουμε να χάσουμε τουλάχιστον 35 δισ. ευρώ τον χρόνο» και σημείωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να χαλάσει την συμφωνία με τους εταίρους και την έξοδο από το μνημόνιο. Θα χαθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις, θα χαθεί και το ΕΣΠΑ αν έλθουμε σε σύγκρουση με τους εταίρους όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ». 

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «εμείς διαπραγματευθήκαμε για χρέος και χρεολύσια. Αλλά τι σημαίνει αυτό για τον απλό πολίτη, επειδή εξασφαλίζεις μειωμένα επιτόκια, λεφτά που βγάζει απο την τσέπη για να πληρώσεις, μειώνεις τους φόρους και αυτό το έχουμε ήδη διαπραγματευτεί. Και αυτό θέλουν να τινάξουν στον αέρα; Αυτά τα έχουμε ήδη συμφωνήσει, θα μειώσουμε τον ανώτατο συντελεστή για τις επιχειρήσεις στο 15%. Αυτά δεν είναι λόγια, είναι πράγματα για τα οποία έχουμε δουλέψει σκληρά και έχουμε διαπραγματευτεί σκληρά. Εμείς τα κάνουμε αυτά  χωρίς να συγκρουστούμε με την Ευρώπη».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ο Αντ. Σαμαράς ότι «ως χώρα πληρώνουμε τόκους κάτω απο 2%. Λένε ψέματα ότι δεν θα κάνουν μονομερείς ενέργειες και λένε άλλα στα προγραμμα τους, δεν έχουν αφήσει κανένα Έλληνα η ξένο που δεν του έχουν πει ψέματα».

Ο κ. Σαμαράς συνέχισε λέγοντας ότι «όταν το κράτος σου δίνει αυτά που αντέχει η οικονομία να δώσει, τότε στα δίνει για πάντα, ενώ αν σε κοροϊδεύουν τότε θα στα πάρουν πίσω πολλαπλά. Το έκαναν το 2009, έδωσαν στην αρχή κάτι ψιλά και μετά μας έβαλαν στο μνημόνιο και τα πήραν πίσω πολλαπλάσια. Το ίδιο κάνουν σήμερα με το “λεφτά υπάρχουν“, όχι μονο θα τα πάρουν πολλαπλάσια αλλα διακινδυνεύουν την έξοδο της χώρας από το ευρώ».

Κια συνέχισε:

«Γιατί τα κανουν όλα αυτά; Γιατι εκφράζουν συμφέροντα, όσων δεν θέλουν η Ελλάδα να προχωρήσει. Ποιοι; Οι πρώην βολεμένοι του συνδικαλισμού, τύπου Φωτόπουλου, που έπνιγαν τις επιχειρήσεις και την οικονομική ζωή του τόπου για δεκαετίες και τώρα θέλουν να επιστρέψουν και να πάρουν τη ρεβάνς. Είναι και το λεγόμενο λόμπι της δραχμής, που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω και θέλουν τώρα να γυρίσουν να τα πάρουν όλα κοψοχρονιά. Οι κερδοσκόποι της δραχμής που το προσπάθησαν ξανά το 2012 και δεν το πέτυχαν. Είναι οι ίδιοι που προσπάθησαν και πέτυχαν να σύρουν τη χώρα σε εκλογές και τώρα η πλειοψηφία του ελληνικού λαού που θα τους τιμωρήσει».

«Το κυριότερο δεν αφήσαμε τη χώρα να βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως είχαμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό. Υποσχεθήκαμε ότι θα βγούμε από το μνημόνιο. Πιάσαμε πρωτογενή πλεονάσματα νωρίτερα και θα βγούμε από το μνημόνιο ένα χρόνο νωρίτερα. Παρά την ύφεση και τα μνημόνια δώσαμε φορολογικές μειώσεις και στο ΦΠΑ εστίασης και στο πετρέλαιο θέρμανσης. Αυτά στα δύσκολα, τώρα που η χώρα μπήκε στην ανάκαμψη θα δώσουμε περισσότερα. Επίσης επιβάλαμε μεταρρυθμίσεις που κανείς δεν πίστευε. Προχωρήσαμε το ηλεκτρονικό κράτος μειώνοντας τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά.
 
Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι πλέον υπάρχουν εκατοντάδες νέα επιχειρηματικά σχέδια που περιμένουν να φύγει η πολιτική αβεβαιότητα για να προχωρήσουν οι επενδύσεις που σημαίνουν νέες θέσεις εργασίας.

Δεσμεύτηκε εκ νέου ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση σε συντάξεις και εισοδήματα. «O ENΦΙΑ θα μειωθεί κι άλλο. Τον ΕΝΦΙΑ θα τον δώσουμε απευθείας στην τοπική αυτοδιοίκηση. Θα έχει τα λεφτά της η τοπική αυτοδιοίκηση» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για αφοπλισμό της αστυνομίας. «Θα πρέπει να παραδώσουμε τη χώρα στα χέρια των παράνομων; Έχουν πει για ιθαγένεια σε λαθρομετανάστες και βλέπετε αλλάζουν στάση όλοι, σε όλη την Ευρώπη» ανέφερε.

«Είμαστε όλοι Charlie Hebdo και κάθε χώρα θωρακίζεται κατα της τρομοκρατίας» τόνισε.

«Για εμάς η Ορθοδοξία είναι ένα κομμάτι της εθνικής μας ταυτότητας και της ψυχής μας και θέλουμε στενή συνεργασία. Κάποιοι άλλοι θέλουν διαζύγιο. Δικαίωμα κάποιου να δηλώνει άθεος. Δικαίωμα όμως του χριστιανού να αγανακτεί με την υποκρισία» συμπλήρωσε.

«Θέλω μία Ελλάδα στραμμένη σε στόχους μεγάλους, μία Ελλάδα ασφάλειας, όχι ξέφραγο αμπέλι, μία Ελλάδα παραγωγική όχι με πλαστή και ψεύτικη ευημερία» κατέληξε στην ομιλία του.

 

 


σχετικα αρθρα