current views are: 1

11 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση10:15

Βενιζέλος: Στόχος μας η τρίτη θέση – Πιο σημαντική και από την πρωτιά

Διακαναλική συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. 

 

Δημοσίευση 10:15’
αρθρο-newpost

Διακαναλική συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. 

 

Διακαναλική συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως το βασικό ερώτημα είναι αν θα κάνουμε το ένα βήμα μπροστά για την έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο και θα προχωρήσουμε στη νέα φάση και την ομαλότητα ή αν θα κάνουμε πολλά βήματα πίσω και θα χαθούν όσα κερδίσαμε με τις θυσίες του λαού. «Το ερώτημα είναι αν θα υπάρξει σταθερότητα και πρόοδος ή αβεβαιότητα και οπισθοχώρηση», υπογράμμισε.

Όπως είπε η κυβέρνηση θα παραδώσει τη χώρα ακέραιη στις 25 Ιανουαρίου. «Σημασία δεν έχει το ποιος θα είναι πρώτος και δεύτερος στις εκλογές, ακόμα πιο μεγάλη σημασία έχει το ποιος θα είναι τρίτος, ποιος θα έχει την τρίτη εντολή και θα παίξει τον ρόλο του εγγυητή της εθνικής και όχι της κυβερνητικής σταθερότητας.»

Ο τρίτος παράγοντας, εκείνος που θα έχει την τρίτη εντολή, συνέχισε, έχει πολύ μεγάλη σημασία να είναι δοκιμασμένος και να έχει εμπειρία και κάλεσε τους πολίτες να αναρωτηθούν ποια θα είναι τα πρόσωπα που θα πάνε να διαπραγματευτούν.

«Στις ευρωεκλογές όπου βγήκε πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ δεύτερη, η κυβέρνηση κρατήθηκε, η εθνική στρατηγική διαφυλάχθηκε, η διαπραγμάτευση προχώρησε «χάρη στο ποσοστό της παράταξης μας», είπε.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε ότι «η Ελλάδα μπορεί να γίνει το νέο Αρκάδι, το νέο Κούγκι». 

«Φανταστείτε να πάει η χώρα σε δεύτερες εκλογές με υπηρεσιακή κυβέρνηση και ταυτόχρονα να γίνονται αυτά που γίνονται στην οικονομία και στην περιοχή μας», προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

««Δεν πιστεύουμε ούτε στην πολιτική του φόβου, ούτε στην πολιτική των εύκολων υποσχέσεων και της δημαγωγίας» επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

«Αν πάρουμε το σενάριο της αυτοδυναμίας, ξέρετε, εκεί τα ψέματα τελείωσαν χωρίς κανένα άλλοθι» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε: «Αλλά το κόστος δεν το πληρώνει ένα κόμμα, το πληρώνει ο αδύναμος, αυτός που έχει βγάλει τα λεφτά του έξω σε ευρώ και περιμένει να τα γυρίσει πίσω σε πληθωριστικές δραχμές δεν έχει πρόβλημα…».

«Εσφαλμένη, επικίνδυνη και άδικη» χαρακτήρισε ο κ. Βενιζέλος την συζήτηση για το ενδεχόμενο Grexit.

Παρακολουθείστε πώς μετέδωσε από το  LIVE BLOG το Νewpost τη συνέντευξη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. 

 

Live bloging*

 


σχετικα αρθρα