current views are: 4

12 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση21:58

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας – Επικεφαλής ο Φορτσάκης

Στη δημοσιότητα δόθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Δημοσίευση 21:58’
αρθρο-newpost

Στη δημοσιότητα δόθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Στη δημοσιότητα δόθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο μέχρι πρότινος πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Φορτσάκης, ενώ στη δεύτερη ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά Δημήτρης Σταμάτης. 

Στην τρίτη θέση τοποθετήθηκε η δικηγόρος Νίκη Κεραμέως, ενώ στην τέταρτη ο Βασίλης Οικονόμου.

Αναλυτικά τα ονόματα και τα βιογραφικά:

Θεόδωρος Φορτσάκης

Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο διοικητικό και φορολογικό δίκαιο. Επί δωδεκαετία Επισκέπτης Καθηγητής στη Σορβόννη (Paris 1 και 2) και στο Aix-Marseille 3. Διετέλεσε Πρύτανης, Πρόεδρος της Νομικής Σχολής, Διευθυντής του Τομέα Δημοσίου Δικαίου, μέλος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, Πρόεδρος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Πρόεδρος ή μέλος πολλών Επιτροπών. Συγγραφέας πολλών επιστημονικών βιβλίων και άρθρων στα ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά. Δικηγόρος ΑΠ. 

Δημήτριος Σταμάτης

Σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ασκεί το επάγγελμα του Δικηγόρου. Διετέλεσε Βουλευτής στην Α΄ εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης από το 1985 μέχρι το 1993. Διετέλεσε επίσης, Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, Πρόεδρος του ΗΛΠΑΠ, Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης την περίοδο 2005-2009, Υπουργός Επικρατείας από τον Ιούνιο 2012.

Γεννήθηκε το 1950 στη Θεσσαλονίκη όπου και κατοικεί.

Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Νίκη Κ. Κεραμέως

Δικηγόρος, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία και την Αμερική. Απόφοιτος του Harvard Law School, του  Πανεπιστημίου Paris II) και του Κολλεγίου Αθηνών. 

Ιδρυτικό μέλος και μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Δεσμός, που έχει προσφέρει σε ένα δίκτυο 378 οργανισμών κοινωνικής ωφελείας, βοηθώντας πάνω από 300.000 συνανθρώπους μας. Είχε βραβευτεί για την κοινωφελή της δράση, την προσφορά υπηρεσιών σε αστέγους της Νέας Υόρκης. Γραμματέας του Δ.Σ. του Harvard Club of Greece. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά και έχει βασικές γνώσεις γερμανικών. Είναι 34 ετών, έγγαμη.

Βασίλης Οικονόμου 

Έχει σπουδάσει νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Φυσική Αγωγή και Αθλητισμό στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διατηρεί δικό του δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα. Υπήρξε πρωταθλητής Παίδων και Εφήβων στο άλμα εις τριπλούν και μέλος της Εθνικής Ομάδας Εφήβων Στίβου. Έχει εκλεγεί έξι φορές ανελλιπώς Βουλευτής Αττικής 2000 – 2015.  Είναι 46 ετών, παντρεμένος με δύο παιδιά.

Γρηγόριος Δεμέστιχας 

Αντιναύαρχος, Επίτιμος  Αρχηγός  Στόλου. Απεφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων  το 1960. Ως  Ανθυποπλοίαρχος  μετέβη  εθελοντικά στην  Κύπρο και υπηρέτησε ως Κυβερνήτης Τορπιλακάτου τα έτη 1965-1966. Ως Πλωτάρχης μετείχε του Κινήματος του Ναυτικού του Μαΐου 1973 λόγω του οποίου συνελήφθη, φυλακίσθηκε και αποτάχθηκε. Επανήλθε στο Π.Ν το θέρος του 1974 μετά τη μεταπολίτευση. Ως Ανώτερος και Ανώτατος Αξιωματικός διετέλεσε Κυβερνήτης, Διοικητής Μοιρών Πλοίων, Διοικητής Ναυστάθμου Σαλαμίνος, Διοικητής Αντιτορπιλικών, Διοικητής Ναυτικής Εκπαιδεύσεως, Υπαρχηγός ΓΕΝ και ως Αντιναύαρχος ως Αρχηγός Στόλου επί διετία, θέση από την οποία παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας τον Δεκέμβριο 1993, λόγω της επαναφοράς αποστράτων στο στράτευμα. Πέραν των επαγγελματικών πτυχίων είναι κάτοχος του  πτυχίου Shipping  Law and  Practice of London School of Economics και Οικονομικών Επιστημών της Νομικής Αθηνών. Υπήρξε ο πρώτος Πρόεδρος της ΕΛΕΣΜΕ και διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής [ΕΣΕΠ] του Υπουργείου Εξωτερικών [2004-2009]. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940.

Γρηγόριος Φαρμάκης 

Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο ΕΜΠ, όπου ειδικεύτηκε στη διοίκηση παραγωγής και στην πληροφορική. Ασχολήθηκε με την πληροφορική σε ακαδημαϊκό επίπεδο ως ερευνητής στο ΕΜΠ και επαγγελματικά ως σύμβουλος σε έργα υψηλής τεχνολογίας. Το 1998 ξεκίνησε με συνεργάτες του μία καινοτομική εταιρεία επιστήμης και τεχνολογίας, που ανέλαβε  απαιτητικά έργα στατιστικής και πληροφορικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε διεθνείς οργανισμούς, κερδίζοντας διεθνή καταξίωση. Έχει διεθνείς επιστημονικές δημοσιεύσεις στον τομέα του και συμμετέχει ενεργά στο δημόσιο διάλογο, κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, αρθρογραφώντας στον Τύπο ή ως ομιλητής. Γεννήθηκε το 1968. 

Κωνσταντίνος Χολέβας

Αρχισυντάκτης του περιοδικού «Εκκλησία», του επίσημου δελτίου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στη νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει γράψει βιβλία σχετικά με τα Εθνικά μας θέματα και την Ελληνορθόδοξη Παράδοση και έχει βραβευθεί για το συγγραφικό του έργο.   

Δρ. Γούσιας Ιωάννης Σπυρίδων

Πολυβραβευμένος νευροεπιστήμονας, δημιουργός της πλατφόρμας εξατομικευμένης χαρτογράφισης εγκεφάλου ALBERT, αναγνωρισμένος ως ιδιοφυΐα της δεκαετίας με “Outstanding”, Ερευνητής της Χρονιάς το 2007, κάτοχος βραβείου NOBELini για νέους επιστήμονες από Νομπελίστες και το περιοδικό “Nature”. Ειδικός εμπειρογνώμονας κονδυλίων ανάπτυξης και τεχνολογίας σε ΕΕ και ΗΠΑ. Μιλάει πέντε γλώσσες, μέλος διοικητικού συμβουλίου διεθνούς ιδρύματος υποτροφιών σε Έλληνες φοιτητές, πρώην Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων.
Παύλος Τσακίρης 

Απόφοιτος του ελληνογαλλικού κολλεγίου ΔΕΛΑΣΑΛ και του τμήματος Βιομηχανικής Πληροφορικής του ΑΤΕΙ Καβάλας. Μιλά αγγλικά και γαλλικά.

Από το 2004 δραστηριοποιείται στον αγροτικό τομέα, στην παραγωγή αβγών βιολογικής γεωργίας και την καλλιέργεια βιολογικών σιτηρών. 

Παγώνα Μανούσακα – Τσιριντάνη

Δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού. Είναι πολύτεκνη, μητέρα επτά παιδιών. Είναι κάτοικος Καλλικράτη Σφακίων. Γεννήθηκε το 1958. 

Νίκος Πέππας 

Ο  πρώτος Έλληνας αθλητής της Παραολυμπιακής Ξιφασκίας, με διεθνείς διακρίσεις και πρωταθλητής Ελλάδας. Είναι πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Διονύσου και πρώην Αντινομάρχης Ανατολικής Αττικής. Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο της εστίασης.

Σάκης Ιωαννίδης 

Οικονομολόγος, Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ. Απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, φοιτητής της Νομικής. Διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών του Παντείου Πανεπιστημίου. Το 2010 ανέλαβε Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων και στη διάρκεια της θητείας του διατυπώθηκε η «Πρόταση Παιδείας» για την ανώτατη εκπαίδευση μέσα από την οποία αναδείχθηκε για πρώτη φορά το αίτημα για κατάργηση του ασύλου στα ΑΕΙ της χώρας. Από τα φοιτητικά του χρόνια εργάζεται, έχοντας απασχοληθεί το περισσότερο διάστημα σε εταιρία χρηματοοικονομικών μελετών, αλλά και ως ειδικός συνεργάτης στον τομέα Πολιτικών Μελετών και Επιμόρφωσης του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής». Από το 2009 είναι  μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Συνδέσμου Ελλήνων Περιφερειολόγων. Το 2013 εκλέχθηκε Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Γεννήθηκε το 1983 στη Δράμα.


σχετικα αρθρα