current views are: 1

18 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση08:57

Σαμαράς: Δεν θα βάλω χέρι στις καταθέσεις – Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις (Βίντεο)

Συνέντευξη  στον Τάκη Χατζή και στον ΣΚΑΪ παραχώρησε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. 

Δημοσίευση 08:57’
αρθρο-newpost

Συνέντευξη  στον Τάκη Χατζή και στον ΣΚΑΪ παραχώρησε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. 

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς σε μια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη, μια εβδομάδα πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, απάντησε σε όλα τα ερωτήματα του Τάκη Χατζή.

Ο πρωθυπουργός απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως παρέθεσε χωρίζουν πολλά τα δύο κόμματα ενώ τόνισε: «Αρνούμαι να συνεργαστώ με τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή αγαπάω την πατρίδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει την αξιολόγηση στο Δημόσιο. Θέλει να επιστρέψει τους κοπανατζήδες στο Δημόσιο, να επιστρέψουν αυτοί που ήταν με πλαστά πτυχία. Τι να συμφωνήσω με τον ΣΥΡΙΖΑ να φύγει η χώρα από το ΝΑΤΟ; Το τυπωμα χρήματος; Το άσυλο πανεπιστημίων; Στη φορολογία 60% που είπε ο Τσακαλώτος;», ενώ τόνισε πως «είναι καλαμπούρι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φιλοευρωπαϊκό κόμμα». 

Ο κ. Σαμαράς εγγυήθηκε προσωπικά τρία βασικά θέματα: να μην βάλει χέρι στις καταθέσεις «όπως άλλοι έχουν πει», τόνισε, να μη μειωθούν άλλο οι συντάξεις και να αρχίσει να μειώνεται η φορολογία, με τον ΈΝΦΙΑ να μειώνεται αρχικά κατά 75.  
Πρόσθεσε μάλιστα πως έχει δρομολογηθεί να δωθούν ισόβια σύνταξη στην πολύτεκνη μάνα, το επίδομα τους υπερήλικες Βορειοηπειρώτες. 

Ο πρωθυπουργός επισημανε πως σε φορολογικό επίπεδο θα «πάμε τα επιχειρηματικά κέρδη από το 25% στο 15%, 3% τον πρώτο χρόνο και από 2% τα επόμενα χρόνια για να φτάσουμε στο 15%», είπε, ενώ στη φορολογία φυσικών προσώπων είπε πως θα μειωθεί σταδιακά από το 45% στο 33%. «Όσα λέμε είναι πράγματα νοικοκυρεμένα και υπολογισμένα και όχι φούσκες», πρόσθεσε. 

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε «Βαβέλ» τον ΣΥΡΙΖΑ,  κατηγορώντας τον ότι έκανε προτάσεις στα αντιευρωπαϊκά κόμματα του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ υποστηρίζοντας ότι τα περί αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι «παραμύθι».

Σχολίαζοντας τις δημοσκοπήσεις ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι είναι στα όρια του στατιστικού λάθους υπογραμμίζοντας ότι η ανάλυση των αναποφάσιστων δείχνει πως είναι φιλοευρωπαϊκής κατεύθυνσης.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις είπε πως «στο τέλος Φεβρουαρίου κλείνουμε τη συμφωνία και το Μνημόνιο τελειώνει» γεγονός που όπως εξήγησε «σημαίνει 7,2 δισ. για να πληρωθούν οι αναγκαίες υποχρεώσεις από τον Μάρτιο και μετά. Αν δεν τα έχεις αυτά τα 7,2 δισ. θα πρέπει να βάλεις χέρι στις καταθέσεις των πολιτών».

Δείτε τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στον Τάκη Χατζή και τον ΣΚΑΪ όπως μεταδόθηκε από το Live Blogging του Newpost. 

Live bloging*

 


σχετικα αρθρα