current views are: 3

20 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση17:52

Λάτρης της μουσικής του Τσιτσάνη ο Γούντι Άλεν!

Για τον αλησμόνητο πατέρα του, Βασίλη Τσιτσάνη, με το μεγάλο έργο και την ακόμη μεγαλύτερη καρδιά μίλησε ο γιος του Κώστας.

Δημοσίευση 17:52’
αρθρο-newpost

Για τον αλησμόνητο πατέρα του, Βασίλη Τσιτσάνη, με το μεγάλο έργο και την ακόμη μεγαλύτερη καρδιά μίλησε ο γιος του Κώστας.

Για τον αλησμόνητο πατέρα του, Βασίλη Τσιτσάνη, με το μεγάλο έργο και την ακόμη μεγαλύτερη καρδιά μίλησε ο γιος του Κώστας στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”.

Τον ρωτά ο δημοσιογράφος αν ισχύει η φήμη που είχε ακουστεί ότι ο Γούντι Άλεν είχε ενδιαφερθεί να ντύσει μουσικά ταινία του με ένα κομμάτι του Τσιτσάνη. Ο ίδιος απαντά:

«Πράγματι, ο Γούντι Αλεν ήταν λάτρης της μουσικής του Τσιτσάνη. Και ο ίδιος ως μουσικός ενδιαφέρεται για τη μουσική σε κάθε ταινία του. Είχαμε, λοιπόν, δώσει άδεια για να μπει το τραγούδι “Νέο μινόρε” (ένα ορχηστρικό) στην ταινία “Ακαταμάχητη Αφροδίτη”. Είναι όμως και άλλοι σπουδαίοι δημιουργοί που βρίσκουν ελκυστικό το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Μάνος Χατζιδάκις, που συστήνει τον Τσιτσάνη μέσα από την περίφημη διάλεξή του για το ρεμπέτικο και στη συνέχεια χρησιμοποιεί και ο ίδιος τραγούδια του, που τα παρουσιάζει με τη δική του οπτική. Θυμίζω και την περίπτωση Σκαλκώτα με τη “Μάγισσα της Αραπιάς”».


σχετικα αρθρα