current views are: 1

21 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση13:56

Μέρκελ: Η ΕΚΤ έχει πλήρη ανεξαρτησία – Να μην σταλεί μήνυμα χαλάρωσης

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα λαμβάνει αποφάσεις με πλήρη ανεξαρτησία, τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ, εν αναμονή του προγράμματος αγοράς ομολόγων

Δημοσίευση 13:56’
αρθρο-newpost

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα λαμβάνει αποφάσεις με πλήρη ανεξαρτησία, τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ, εν αναμονή του προγράμματος αγοράς ομολόγων

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα λαμβάνει αποφάσεις με πλήρη ανεξαρτησία, επανέλαβε η Άνγκελα Μέρκελ, εν αναμονή της κρίσιμης απόφασης της Τράπεζας για την αγορά κρατικών ομολόγων. 

Η καγκελάριος της Γερμανίας επισήμανε, ωστόσο, ότι θεωρεί σημαντικό το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της ευρωζώνης να αποφύγει να στείλει μηνύματα που θα υπονομεύσουν την προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

«Η ΕΚΤ δεν έχει λάβει καμιά απόφαση ακόμη», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο, σχετικά με τις προσδοκίες ότι η Τράπεζα πρόκειται να ανακοινώσει αύριο ένα εκτενές πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων. «Υπάρχει πάρα πολλή σεναριολογία» σχετικά με αυτό, σημείωσε.

«Το δεύτερο είναι πως η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη. Μπορώ μόνο να επαναλάβω αυτό που είπα το απόγευμα της Δευτέρας, ότι… είναι σημαντικό για μένα, ως πολιτικό, να αποφευχθεί να σταλεί οποιοδήποτε μήνυμα το οποίο θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι εξασθενίζει την ανάγκη για διαρθρωτικές αλλαγές και για στενότερη οικονομικοπολιτική συνεργασία στις χώρες της ευρωζώνης. Αυτό πρέπει να αποφευχθεί οπωσδήποτε. Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε για όλα τα υπόλοιπα», πρόσθεσε η κα Μέρκελ.


σχετικα αρθρα