current views are: 2

21 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση17:07

Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει υπέρογκους φόρους και κρατικοποιήσεις (Bίντεο)

Στη Θεσσαλονίκη μιλάει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Δημοσίευση 17:07’
αρθρο-newpost

Στη Θεσσαλονίκη μιλάει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Ολομέτωπη επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη Θεσσαλονίκη τονίζοντας ότι «θα φέρουν υπέρογκους φόρους και κρατικοποιήσεις».

«Την Κυριακή θα νικήσει η Νέα Δημοκρατία και η Ελλάδα» τόνισε ο κ. Σαμαράς σημειώνοντας ότι «οι εκλογές αφορούν το μέλλον του τόπου αν θα έχει μέλλον στην Ευρώπη ή αν θα απομονωθεί».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «θα φέρουν υπέρογκους φόρους και κρατικοποιήσεις».

«Τους ενοχλεί που προωθούμε τις έρευνες για πετρέλαιο και αέριο στην ελληνική ΑΟΖ. Ζητούν μέχρι και να βγούμε από το ΝΑΤΟ. Επιζητούν την απομόνωση» είπε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει ένα μήνυμα εξοντώνει εκείνον που προσπαθεί προοδεύει και καταφέρνει. Τον τελειώνει με 60% φόρο. Ακόμα και να πετύχεις και να ξεχωρίσεις θα στα πάρει όλα το κράτος που ετοιμάζει ο κ. Τσίπρας» τόνισε και είπε ότι στέλνει μήνυμα στους επενδυτές «να μην ερθει κανένας στην Ελλάδα» εξαιτίας της φορολογίας.

«Ο φόρος της μεσαίας τάξης θα πολλαπλασιαστεί. Εμείς τον ΕΝΦΙΑ θα τον μειώσουμε, 7% το 2015 και θα μειωθεί ακόμα περισ΄σοτερο τα επόμενα χρόνια» είπε.

«Στην καλύτερη περίπτωση μας οδηγούν σε νέο μνημόνιο. Λένε στις αγορές μη μας δανείζετε, το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Γνωρίζουν ότι δεν μπορούμε να κουρέψουμε το χρέος. Ξέρει από πριν και εκεί είναι η μεγάλη του απάτη. Έτσι θα βρουν από αλλού λεφτά, από φόρους και από χέρι στις καταθέσεις» τόνισε. Όσα ετοιμάζει δεν είναι αθώες ασυναρτησίες αλλά τα σημάδια μιας φοροκαταιγίδας και της ύφεσης που θα προκαλέσει» επισήμανε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «έσυραν τη χώρα σε εκλογές για να ματαιώσουν την έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση. Ήθελαν να ματαιώσουν την ανάκαμψη που έχει ξεκινήσει. Γιατί ΣΥΡΙΖΑ χωρίς μνημόνια δεν υπάρχει. ΣΥΡΙΖΑ υπαρχει μόνο με νέα μνημόνια».

«Η άλλη πλευρά μας λέει για κινδυνολογία. Ποια κινδυνολογία; Ο κ. Τσίπρας φωνάζει απο μπαλκόνια για νταούλια και ζουρνάδες και άλλος φωστήρας, δικός τους, λέει για δάκρυα και αίμα, ενώ ο κ. Βαρουφάκης είπε χθες ότι είναι προτιμότερος ο θάνατος. Και τους πείραξε το σποτάκι για εκείνα που λένε οι ίδιοι. Εμείς εκείνο που λέμε είναι ότι είναι επικίνδυνοι» είπε ακόμα.

Kαι συνέχισε: «Αυτήν την ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει τυφλή σύγκρουση και τζούφιο παλικαρισμό. Είπαν για το πακέτο Γιουνκέρ ότι είναι ηλιθιότητα και ότι το σχέδιο Ντράγκι δεν ειναι καλο σχέδιο».

«Αν χάσουμε έστω και έναν μήνα τα κοινοτικά κονδύλια, το ΕΣΠΑ, τις ενέσεις ρευστότητας, θα είναι το τέλος των κονδυλίων, το τέλος του αγρότη. Αυτά θέλουν να τελειώσουν και να τερματίσουν. Το μέγεθος της ανευθυνότητάς τους δεν έχει όριο».

«Υπάρχει από τον ΣΥΡΙΖΑ περίσσευμα θράσους και έλλειμμα ήθους. Προσπαθούν να το παίξουν ηγετικά και τους βγαίνει συμπεριφορά κατάληψης αμφιθεάτρου, όχι πανεπιστημίου, γυμνασίου. Αν δικό μας  στέλεχος καθύβριζε τον κ. Τσίπρα θα τον είχα στείλει σπίτι του και θυμηθείτε τι είπε στη Ρόδο. Ούτε στα γήπεδα τέτοια έκφραση».

Αφήνοντας αιχμές για τον Γιώργο Παπανδρέου είπε ότι «κάποιοι μας είπαν και για πιστόλι στο τραπέζι, αλλά πήγαν και υπέγραψαν άρον-άρον τα μνημόνια».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι δεν έχει σημασία το τρίτο ή το τέταρτο κόμμα αλλά το πρώτο, εξαιτίας του μπόνους των 50 εδρών. «Δεν έχει σημασία ποιο θα είναι τρίτο, τέταρτο κόμμα την Κυριακή, σημασία θα έχει ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα, γιατί αυτό θα είναι που παίρνει 50 έδρες και καθορίζει αν η κυβέρνηση θα έχει φιλοευρωπαϊκό κορμό. Να σκεφτούν πάνω από την κάλπη ότι η δική του η ψήφος θα καθορίσει το μέλλον του τόπου».

«Δυο δρόμοι ανοίγονται, δυο κόσμοι συγκρούονται, η Ελλάδα των επενδύσεων και η Ελλαδα των κρατικοποιήσεων και κομματικών στρατών, η Ελλάδα που βγαίνει στην ανάπτυξη και η Ελλάδα που επιστρέφει στην ύφεση» δήλωσε.

Kαι κατέληξε ο κ. Σαμαράς: 

Θέλω να κάνω ενα κάλεσμα σε όλους τους Έλληνες. Ό,τι και να ψήφισαν στο παρέλθουν, άνθρωποι του μετριοπαθούς κέντρου, άνθρωποι νοικοοκυραίοι που δεν θέλουν την Ελλάδα να γίνει συντρίμμια, αλλά να προχωρήσει μπροστά.


σχετικα αρθρα