current views are: 1

23 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση17:30

Αντώνης Σαμαράς: Η Νέα Δημοκρατία θα είναι κυβέρνηση τη Δευτέρα

Στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο μιλάει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματος.

Δημοσίευση 17:30’
αρθρο-newpost

Στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο μιλάει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματος.

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

«Η Νέα Δημοκρατία θα είναι στην κυβέρνηση τη Δευτέρα» τόνισε ο ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματος στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο, εξαπολύοντας σφοδρά πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ξεχάστε τα κόμματα, θα μιλήσω για την πατρίδα μας, για τα καλύτερα που έρχονται, για τα χειρότερα που δεν πρέπει να έρθουν» τόνισε.

«Η Ευρώπη πια περνάει στην ανάπτυξη» είπε για το πακέτο Γιουνκέρ και την απόφαση Ντράγκι. «Όταν στην Ευρώπη βρέχει χρήματα στον κάποιοι παραγγέλνουν ομπρέλες» είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Για να πάρουμε τη βοήθεια ρευστότητας από την ΕΚΤ, πρέπει να έχουμε τελειώσει και την τελευταία αξιολόγηση του τωρινού Προγράμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει ούτε την αξιολόγηση ούτε το πρόγραμμα. Δηλαδή λέει όχι στο πρόγραμμα Ντράγκι» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

«Η Νέα Δημοκρατία θα είναι στην κυβέρνηση τη Δευτέρα» είπε. «Βήμα-βήμα, στα δυόμισι δύσκολα αυτά χρόνια, η χώρα άρχισε να στέκεται στα πόδια της» τόνισε, σημειώνοντας ότι «ο κόσμος υπέφερε. Κι ακόμα υποφέρει. Αλλά βάλαμε τα θεμέλια της ανάπτυξης».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα αποκατέστησε την αξιοπιστία της στο εξωτερικό. Και την σταθερότητά της στο εσωτερικό και συνέχισε την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. «Έσυραν τη χώρα σε εκλογές και ξανάφεραν πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα. Απειλούν έτσι να τινάξουν τις θυσίες του Ελληνικού λαού στον αέρα. Να τινάξουν τη χώρα στον αέρα. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας γυρίσουν πίσω. Υπονομεύουν ανοικτά τη χώρα και το μέλλον της. Αυτό είναι το «ατύχημα» που δεν το γνώρισε η Ελλάδα. Η Κύπρος το γνώρισε δυστυχώς» δήλωσε.

«Από το να πάρουμε κακή συμφωνία “είναι προτιμότερος ο θάνατος”, μας λένε κάποιοι του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα “αλλάξει την Ευρώπη”, όπως με αλαζονεία διακηρύσσει. Θα μεταστρέψει όλη την Ευρώπη εναντίον της Ελλάδας» είπε ακόμα ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: 

Εμείς φέραμε την Ελλάδα να μην έχουμε πια την ανάγκη των δανειστών. Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει το επόμενο και χειρότερο Μνημόνιο.

«Βήμα-βήμα χαλαρώσαμε τα δεσμά της χώρας. Και τώρα που είναι έτοιμη να λυθεί, πάνε να την ξαναδέσουν χειροπόδαρα. Ό,τι ήρθε στη Βουλή το καταψήφισαν. Ό,τι αναγγέλλαμε για ανάπτυξη το κατήγγειλαν. Θέλουν να ζουν στο χθες, με τις συντεχνίες τους, τις ιδεοληψίες τους. Λες και ψάχνουν για εκδίκηση μετεμφυλιακή. Δεν κατανοούν την Ευρώπη, γιατί δεν πιστεύουν στην Ευρώπη».

Ο Αντ. Σαμαράς σημείωσε ότι την ανάπτυξη τη φέρνει ο ιδιωτικός τομέας, η επιχειρηματικότητα, η ανταγωνιστικότητα, οι επενδύσεις. «Πιστεύουμε στη μείωση των φόρων. Τώρα που εξαλείψαμε τα ελλείμματα ετοιμάζουμε σταδιακές φορο-ελαφρύνσεις παντού» υπογράμμισε και επανέλαβε πως «ό,τι δίνει το κράτος στον πολίτη προγραμματισμένα, ο πολίτης το παίρνει για πάντα. Ενώ ό,τι του υπόσχονται, χωρίς να του λένε πώς και από πού, τελικά θα του τα πάρουν πίσω πολλαπλάσια».

Και επισήμανε ότι «αυτό το έργο ξαναβλέπουμε τώρα: Το αξέχαστο εκείνο “λεφτά υπάρχουν“». 

«Μεθαύριο δύο κόσμοι συγκρούονται, ο δικός μας, με τις επιχειρήσεις, με ένα σύγχρονο ευέλικτο κράτος και απέναντι ο άλλος κόσμος, οι κομματικοί στρατοί, με τις κρατικοποιήσεις, την κατάργηση του ΑΣΕΠ, με την ΕΥΠ, και το ΣΔΟΕ στο γραφείο του έλληνα πρωθυπουργού. Αυτά ειναι πέρα από αυτά που σου επιτρέπει μια δημοκρατία. Αυτά να τα ξεχάσεις κ. Τσίπρα, δεν θα το επιτρέψουμε, αυτά ειναι για τη Βόρεια Κορέα κ. Τσίπρα» τόνισε.

«Ήρθε να μας πει ότι θα καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ, αλλά θα φορτώσουν το μεγαλύτερο μέρος του να το πληρώσει η μεσαία τάξη.
Αυτό κ. Τσίπρα δεν είναι ελπίδα, είναι λεπίδα για τον κάθε νοικοκύρη, είναι λεπίδα για την μεσαία τάξη» σημείωσε.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «εμείς έχουμε τη σιγουριά της νίκης, γιατί εκφράζουμε την πλειοψηφία του κόσμου. Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που θέλει ανάπτυξη με ανταγωνιστικότητα μέσα στην Ευρώπη. Η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, που θέλει να παραμείνουμε στο ευρώ οπωσδήποτε» και διαμήνυσε:

Απευθύνομαι πάνω και πέρα από κόμματα σε όλους τους Έλληνες. Δεν έχει η πατρίδα χρόνο για χάσιμο ούτε περιθώρια για πειραματισμούς.

Ο πρωθυπουργός αναρωτήθηκε:

-Τα θέλει ο Έλληνας όλα στο κράτος ή θέλει ιδιωτική οικονομία και επιχειρηματικότητα;

-Θέλει ασφάλεια του πολίτη; Η άοπλη αστυνομία;

-Θέλει ελεύθερα πανεπιστήμια, όπως παντού στον κόσμο; Ή επιστροφή στο άσυλο της παρανομίας; 

-Και το κυριότερο: αυτή την ώρα ποιόν θέλει καπετάνιο στο τιμόνι;

«Στην Ευρώπη της ανάπτυξης, ενεργά θα μετέχω και θα συν-διαμορφώνω. Ο κ. Τσίπρας θα απέχει και θα “συμμορφώνεται”» υπογράμμισε. 

Και κατέληξε ο κ. Σαμαράς:

Μια ψήφος μπορεί να κρίνει, αν η Ελλάδα θα κάνει το άλμα στο αύριο που είναι πια τόσο κοντά ή αν θα οδηγηθεί σε “μοιραίο ατύχημα”. Κάνω σήμερα προσκλητήριο ενότητας και αγώνα σε όλους αυτούς που θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα. Μαζί, ενωμένοι, κρατάμε σταθερά στα χέρια μας το μέλλον του τόπου και τα κοινά ιδανικά μας. Μαζί ασφαλίζουμε την Ευρωπαϊκή μας πορεία. Και περνάμε μαζί από το χθες στο αύριο. Έχουμε την αλήθεια με το μέρος μας. Και θα νικήσουμε. Εκπροσωπούμε το μέλλον, το καλύτερο μέλλον της Ελλάδας. Η νίκη είναι δική μας.


σχετικα αρθρα