current views are: 1

24 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση16:34

Για επιδείνωση των σχέσεων με τη Ρωσία προειδοποιεί η Ευρώπη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε τους βομβαρδισμούς εναντίον της Μαριούπολης στην ανατολική Ουκρανία.

Δημοσίευση 16:34’
αρθρο-newpost

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε τους βομβαρδισμούς εναντίον της Μαριούπολης στην ανατολική Ουκρανία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε τους βομβαρδισμούς εναντίον της Μαριούπολης στην ανατολική Ουκρανία.

«Αυτή η κλιμάκωση θα προκαλέσει αναπόφευκτα μία σοβαρή επιδείνωση των σχέσεων ανάμεσα στην ΕΕ και στη Ρωσία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος της διπλωματίας της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Η ΕΕ καλεί τη Ρωσία να σταματήσει κάθε υποστήριξη στους φιλορώσους αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία έπειτα από την απόφασή τους να εξαπολύσουν μία μεγάλη επίθεση εναντίον των δυνάμεων του Κιέβου.

Ο Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο, εκ των ηγετών των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία,  δήλωσε, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, πως οι αντάρτες εξαπέλυσαν την  επίθεση στην πόλη της Μαριούπολης.

“Σήμερα εξαπολύθηκε μία επίθεση στη Μαριούπολη. Θα είναι το καλύτερο δυνατό μνημείο σε όλους τους νεκρούς μας”, φέρεται να είπε κατά τη διάρκεια τελετής στην πόλη Ντονέτσκ, που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Στην ίδια περίσταση ο Ζαχαρτσένκο είπε ότι οι αυτονομιστές σχεδιάζουν να περικυκλώσουν την Ντεπάλτσεβε, μία πόλη βορειοανατολικά του Ντονέτσκ, τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

“Ζητώ από τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει τη σημαντική επιρροή της και να σταματήσει κάθε στρατιωτική, πολιτική και οικονομική υποστήριξη στους αυτονομιστές ηγέτες ώστε να αποφύγει καταστρεπτικές συνέπειες για όλο τον κόσμο”, προειδοποίησε η Μογκερίνι.

“Οι υπεύθυνοι αυτής της κλιμάκωσης θα πρέπει να σταματήσουν τις πολεμικές ενέργειές τους και να σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους”, απαίτησε.
Οι βομβαρδισμοί εναντίον της Μαριούπολης προκάλεσαν 27 θανάτους και περισσότερους από 90 τραυματισμούς, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό που έδωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του δημαρχείου της πόλης Όλεγκ Καλίνιν.


σχετικα αρθρα