current views are: 1

26 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση15:41

Κόντρα Μαξίμου – ΝΔ για την απουσία Σαμαρά από την τελετή παράδοσης

«Ποδαρικό» με κόντρα στο Μαξίμου έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την απουσία του πρώην Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά από την καθιερωμένη παράδοση.

Δημοσίευση 15:41’
αρθρο-newpost

«Ποδαρικό» με κόντρα στο Μαξίμου έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την απουσία του πρώην Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά από την καθιερωμένη παράδοση.

«Ποδαρικό» με… κόντρα στο Μαξίμου έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την απουσία του πρώην Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, από την καθιερωμένη παράδοση «χαρτοφυλακίου» στον νέο πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Τη φωτιά άναψε διαρροή της Συγγρού, σύμφωνα με την οποία ο Νίκος Παππάς τηλεφώνησε στον απερχόμενο διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού, Κώστα Μπούρα, και του ζήτησε να ενημερώσει τον διάδοχό του στο γραφείο του νέου Πρωθυπουργού. 

Άμεση ήταν η απάντηση της νέας κυβέρνησης, με πηγές του Μαξίμου να σημειώνουν:

«Αυτό που συνέβη είναι πρωτόγνωρο. Δεν υπήρχε κανείς από την προηγούμενη κυβέρνηση στο Μέγαρο Μαξίμου για να υποδεχτεί τον νέο Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα». Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, αυτό είναι «δείγμα του πολιτικού τους πολιτισμού».

Σε δήλωσή του διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, χαρακτηρίζει απολύτως ανακριβείς τις διαρροές της Συγγρού που τον εμπλέκουν προσωπικά, «και απλώς χαρακτηρίζουν τους εμπνευστές τους». Τονίζει, επίσης, ότι δυστυχώς ο κύριος Σαμαράς επέλεξε να μην βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου όταν έφτασε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παρακάπτοντας μια παράδοση που τηρήθηκε σε όλες τις προηγούμενες αλλαγές διακυβέρνησης.

Η απουσία, πάντως, του Αντώνη Σαμαρά πυροδότησε έντονες αντιδράσεις, καθώς είθισται ο απερχόμενος πρωθυπουργός να υποδέχεται τον διάδοχό του για την παράδοση της πρωθυπουργίας. Ο Κώστας Καραμανλής, μάλιστα, είχε υποδεχθεί τον Γιώργο Παπανδρέου στο κεφαλόσκαλο του Μαξίμου.


σχετικα αρθρα