current views are: 1

26 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση17:14

Θεοδωράκης: Υπάρχουν επιφυλάξεις αλλά και σημεία συμφωνίας με τον Τσίπρα (φωτό)

Συνάντηση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου είχαν ο νέος Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του Ποταμιού.

Δημοσίευση 17:14’
αρθρο-newpost

Συνάντηση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου είχαν ο νέος Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του Ποταμιού.

Συνάντηση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου είχαν ο νέος Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, προκειμένου να διερευνηθεί εάν υπάρχει κοινός τόπος για συνεργασία στη νέα κυβέρνηση.

Το Ποτάμι, είπε ο κ. Θεοδωράκης, θέλει να διευκολύνει την κυβέρνηση, υπό την προϋπόθεση ότι οι θέσεις της δεν θα συγκρούονται με τη θέση της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι το συμπέρασμα της πρώτης επαφής είναι ότι υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις, αλλά και σημεία συμφωνίας. Όπως είπε:

Εμείς περιμένουμε να δούμε τις πραγματικές προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για τη διαπραγμάτευση και να τις συζητήσουμε. Αν το δούμε αυτό, είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε να μετέχουμε σε εθνική επιτροπή διαπραγμάτευσης. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι ενωμένη έξω και να διευκολύνουμε τη διαπραγμάτευση. 

Αναλυτικότερα, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε για τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό:

«Με ενημέρωσε για όσα παρέλαβε, που ακριβώς “δεν παρέλαβε”. Και του είπα ότι και εγω εκπλήσσομαι με τον τρόπο που του παρεδόθη το Μέγαρο Μαξίμου. Δεν αρμόζει μάλιστα σε ένα αστικό κόμμα, όπως η ΝΔ να εγκαταλείπει το Μέγαρο Μαξίμου και να μην ενημερώνει τον επόμενο πρωθυπουργό για το τι παραλαμβάνει.

»Με ενημέρωσε για τις συζητήσεις που είχε με τους ξένους ηγέτες, για τις προθέσεις του στο άμεσο διάστημα. Διαφωνήσαμε σε πολλά πράγματα. Υπάρχουν και σημεία που συμφωνήσαμε. Και είπαμε ότι πρέπει να είμαστε σε μια συνεχή επαφή γιατί οι στιγμές είναι σημαντικές, είναι κρίσιμες. Το Ποτάμι έχει σκοπό να συμμετέχει με προτάσεις στην επίλυση του αδιεξόδου της χώρας. Δεν είμαστε από αυτούς που λένε ναι σε όλα αλλά δεν λέμε και όχι σε όλα. Θα βλέπουμε κάθε φορά μια πρόταση και θα απαντάμε αν είμαστε θετικοί ή αν δεν είμαστε θετικοί».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει περίπτωση συμμετοχής του Ποταμιού στο κυβερνητικό σχήμα, απάντησε:

«Όχι, δεν υπάρχει περίπτωση το Ποτάμι να συμμετέχει στο κυβερνητικό σχήμα. Το ξεκαθάρισα στον Αλέξη Τσίπρα παρότι μου είπε ότι είναι θέμα που θέλει να συζητήσουμε. Δεν θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή μπορούμε να συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση γιατί δεν είναι ξεκάθαρο προς τα πού θέλει να την πάει. Επίσης, δόθηκε ένα αρνητικό πρόσημο με τη συμμετοχή ανθρώπων που εκφράζουν λαϊκίστικες και ακροδεξιές απόψεις».

Για το ενδεχόμενο στήριξης της κυβέρνησης, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε: «Αν θα ψηφίσουμε την κυβέρνηση ή όχι, θα εξαρτηθεί από τις προτάσεις που θα κάνει εκείνη την ημέρα η κυβέρνηση. 

Ζητούμενο είναι η στήριξη ή η ψήφος ανοχής στη νέα κυβέρνηση.

 


σχετικα αρθρα