current views are: 5

3 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση18:05

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Δυτική Μακεδονία και Ήπειρο (Βίντεο)

Σφοδρές βροχοπτώσεις αλλά και χαλάζι έπληξαν τη Δυτική Μακεδονία καθώς και περιοχές της Ηπείρου. 

Δημοσίευση 18:05’
αρθρο-newpost

Σφοδρές βροχοπτώσεις αλλά και χαλάζι έπληξαν τη Δυτική Μακεδονία καθώς και περιοχές της Ηπείρου. 

Σφοδρές βροχοπτώσεις αλλά και χαλάζι έπληξαν τη Δυτική Μακεδονία καθώς και περιοχές της Ηπείρου. 

Από την ξαφνική κακοκαιρία πλημμύρισαν δρόμοι ισόγεια σπίτια και καταστήματα. 

Στη Φλώρινα και την Πτολεμαΐδα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις, για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια, καταστήματα και αποθήκες.

Η νεροποντή, στις δύο αυτές πόλεις, συνοδεύτηκε από ισχυρούς ανέμους, οδηγώντας παράλληλα σε «βουτιά» τον υδράργυρο που αυτήν την στιγμή δεν ξεπερνάει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Σε περιοχές της Καστοριάς έπεσε χαλάζι προκαλώντας ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες, ενώ στην επαρχία Εορδαίας Κοζάνης σημειώθηκαν και προβλήματα ηλεκτροδότησης. 

Καλοκαιρινό μπουρίνι έπληξε το απόγευμα της Δευτέρας και τα Ιωάννινα

Μετά τις υψηλές θερμοκρασίες, δυνατοί άνεμοι και ισχυρή χαλαζόπτωση άλλαξαν το σκηνικό του καιρού, και το χαλάζι που έπεσε σε μέγεθος φουντουκιού άσπρισε το κέντρο της πόλης.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε πολλές κλήσεις για δένδρα που ξεριζώθηκαν, ενώ στην παλιά πόλη, στην οδό Αγίου Νικολάου, δένδρο που έπεσε λόγω των δυνατών ανέμων καταπλάκωσε 4 αυτοκίνητα.

Την ίδια ώρα, στον παραλίμνιο δρόμο σπασμένα κλαδιά και δένδρα και δρόμοι πλημμυρισμένοι έδιναν την εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου.

Κολόνα της ΔΕΗ έσπασε στο Πανηπειρωτικό Στάδιο στην περιοχή της Ανατολής, ενώ κεραμίδια υποχωρούσαν από τις στέγες και τέντες «σηκώνονταν» από τα σπίτια.

Τόσο η εθνική οδός Ιωαννίνων – Αθηνών όσο και η Εγνατία δεν έμειναν αλώβητες, αφού αντιμετώπισαν και αυτές τη σφοδρή χαλαζόπτωση και τις τεράστιες ποσότητες νερού που περιόρισαν την ορατότητα και δυσκόλεψαν την κίνηση των οχημάτων.


σχετικα αρθρα