current views are: 1

28 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση07:46

Οι «Ανεξάρτητοι», ο ατίθασος «Δημαρίτης» και ο «άνθρωπος βόμβα»

Κανόνας πρώτος για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Σεμνότητα και έλλειψη αλαζονείας. Κανόνας δεύτερος : Προσοχή στις σπατάλες και στις άσκοπες δαπάνες στα υπουργεία.

Δημοσίευση 07:46’
αρθρο-newpost

Κανόνας πρώτος για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Σεμνότητα και έλλειψη αλαζονείας. Κανόνας δεύτερος : Προσοχή στις σπατάλες και στις άσκοπες δαπάνες στα υπουργεία.

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Κανόνας πρώτος για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Σεμνότητα και έλλειψη αλαζονείας. Κανόνας δεύτερος : Προσοχή στις σπατάλες και στις άσκοπες δαπάνες στα υπουργεία. Αυτές είναι οι δύο καίριες επισημάνσεις του Αλέξη Τσίπρα  προς τους υπουργούς του  στις οποίες και θα επιμείνει κατά την συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησής του. 

Ο πρωθυπουργός θέλει να δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές στα μέλη της κυβέρνησής του. Γνωρίζει ότι αυτό δεν είναι μία εύκολη υπόθεση. Το μείγμα της σύνθεσης του υπουργικού συμβουλίου είναι περίεργο. Περιλαμβάνει Ανεξάρτητους Έλληνες που υπακούουν πρωτίστως τον Πάνο Καμμένο και τις δικές του οδηγίες, έναν ατίθασο πρώην «Δημαρίτη» αναπληρωτή υπουργό, έναν άπειρο οικολόγο πράσινο και πολλούς εξωκοινοβουλευτικούς πανεπιστημιακούς που δεν διαθέτουν πολιτική εμπειρία. Επιπλέον, έχει στην κυβέρνησή του τον άνθρωπο- βόμβα, ήτοι τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη που ως γνωστόν πολλές φορές προκαλεί με αιρετικές του δηλώσεις ή ακόμη και με τον τρόπο με τον οποίο τις διατυπώνει. 

Ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί η κυβέρνησή του να αποκτήσει γρήγορα ρυθμό. Ο ίδιος δίνει τον τόνο και απομένει να φανεί ποιοι μπορεί να τον ακολουθήσουν. Γενικώς νιώθει μία σχετική ασφάλεια ποντάροντας στην εκτίμηση ότι στενοί του συνεργάτες και κορυφαίοι πλέον υπουργοί όπως οι Νίκος Βούτσης, Γιώργος Σταθάκης, Γιάννης Δραγασάκης, Πάνος Σκουρλέτης και Παναγιώτης Λαφαζάνης μπορούν να ισορροπήσουν τις εντυπώσεις σε μία κυβέρνηση που τα μέλη της αναλαμβάνουν για πρώτη φορά κυβερνητικούς ρόλους. 

Ο πρωθυπουργός έχει άλλωστε δίπλα του και μία ασπίδα προστασίας την οποία δημιουργούν οι στενοί του συνεργάτες και προσωπικοί φίλοι, Νίκος Παππάς και Αλέκος Φλαμπουράρης οι οποίοι θα είναι εγκατεστημένοι στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Χθες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να κάνει την πρώτη της …επανάσταση διευκρινίζοντας ότι δεν ρωτήθηκε για νέα επιβολή μέτρων στην Ρωσία. Το θέμα έθεσε αυστηρά ο Νίκος Κοτζιάς στον απερχόμενο υπουργό Εξωτερικών κατά την παράδοση παράδοσης παραλαβής.

 


σχετικα αρθρα