current views are: 3

29 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση06:05

Τηγανίτες με τυρί και πουρέ πατάτας

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον πουρέ πατάτας, το τυρί, το κρεμμύδι, το αυγό και τις τρεις κουταλιές της σούπας αλεύρι.

Δημοσίευση 06:05’
αρθρο-newpost

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον πουρέ πατάτας, το τυρί, το κρεμμύδι, το αυγό και τις τρεις κουταλιές της σούπας αλεύρι.

Αυτό το πιάτο το φτιάχνεις από το πουθενά. Έχεις πουρέ από την προηγούμενη μέρα, κάνεις μια μικρή διαδικασία κι έχεις φρέσκο λαχταριστό φαγητό!

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια πουρέ πατάτας από την προηγούμενη η μέρα ή φρέσκο αν λαχτάρισες πολύ τις τηγανίτες
  • 2/3 του φλιτζανιού τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι συν ½ φλιτζάνι αλεύρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • γιαούρτι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον πουρέ πατάτας, το τυρί, το κρεμμύδι, το αυγό και τις τρεις κουταλιές της σούπας αλεύρι. Αν το μείγμα για τις τηγανίτες γίνει πολύ στεγνό προσθέτουμε ακόμα ένα αυγό. Αν βγει πολύ υγρό ρίχνουμε σιγά σιγά αλεύρι.

Αυτό εξαρτάται από το πόσο γάλα έριξες στον πουρέ όταν τον έφτιαξες. Χωρίζουμε το μείγμα μας σε 12 μπάλες και τις πατάμε με το χέρι μέχρι να ανοίξουν και να πάρουν το σχήμα που θέλουμε αλλά προσέχουμε να μη τις κάνουμε πολύ λεπτές!

Σε ένα ρηχό πιάτο ρίχνουμε το υπόλοιπο ½ του φλιτζανιού αλεύρι και πασπαλίζουμε με αυτό τις τηγανίτες μια μια κι από τις δυο πλευρές και πάμε να τις τηγανίσουμε!

Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Βάζουμε στο τηγάνι μια στρώση από τηγανίτες και τις τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να φτιάξουν μια λαχταριστή κρούστα!

Τις βγάζουμε, τις αφήνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν τα πολλά λάδια και ρίχνουμε αμέσως από πάνω αλάτι! Κάθε φορά που θα βάζεις στο τηγάνι την επόμενη παρτίδα να ελέγχεις αν ο πάτος του τηγανιού είναι καλυμμένος από λάδι!

Τις σερβίρουμε τραγανές και μυρωδάτες με γιαούρτι ή ξινή κρέμα και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι!


σχετικα αρθρα