current views are: 4

30 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση06:10

Σοκολατόπιτα με άριστα δέκα!

Ανακατεύουμε όλες τις σκόνες μαζί. Βάζουμε το λάδι με τη ζάχαρη και το ξύσμα. Χτυπάμε με το μίξερ.

Δημοσίευση 06:10’
αρθρο-newpost

Ανακατεύουμε όλες τις σκόνες μαζί. Βάζουμε το λάδι με τη ζάχαρη και το ξύσμα. Χτυπάμε με το μίξερ.

Υλικά

για ένα οβάλ πυρέξ

  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 2/3 κούπας κακάο άγλυκο
  • 1 κούπα γάλα
  • 1/3 κούπας αραβοσιτέλαιο
  • 1 αυγό(μεσαίο ή μεγάλο)
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • μια πρέζα αλάτι

Γλάσο

  • 150 γρ. κουβερτούρα πικρή
  • 150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 1 κ.σούπας βούτυρο
  • 1/2 κούπας γάλα 
  • 1 κ.γλυκού αραβοσιτέλαιο

Εκτέλεστη

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 β.

Ανακατεύουμε όλες τις σκόνες μαζί. Βάζουμε το λάδι με τη ζάχαρη και το ξύσμα. Χτυπάμε με το μίξερ.

Προσθέτουμε το αυγό,λίγο αλάτι και ξαναχτυπάμε. Ρίχνουμε το γάλα εναλλάξ με το μίγμα αλευριού.Βουτυρώνουμε το πυρέξ και πασπαλίζουμε τον πάτο με λίγο αλεύρι. Ψήνουμε για 45 λεπτά.

Βγάζουμε και ετοιμάζουμε το γλάσο. Ρίχνουμε όλα τα υλικά ,εκτός από το λάδι, σε μπολ και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στη μέγιστη ισχύ να λιώσουν,ανακατεύοντας συχνά.

Εναλλακτικά τα βάζουμε σε κατσαρολάκι,στο μάτι της κουζίνας και λιώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Όταν έχουμε αποκτήσει μια λεία, σοκολατένια κρέμα,αποσύρουμε και ρίχνουμε το αραβοσιτέλαιο. Περιχύνουμε την σοκολατόπιτα Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με τριμμένο ινδοκάρυδο ή εφόσον κρυώσει γαρνίρουμε κάθε κομμάτι με σαντιγή.


σχετικα αρθρα