current views are: 10

1 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση06:55

Λαγός ή κουνέλι στιφάδο με κονιάκ και κρεμμυδάκια!

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίξτε το ελαιόλαδο, το κουνέλι σε κομμάτια, τα καρότα, τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές για 10΄, γυρίζοντας το συνεχώς ώστε να αποκτήσει ομοιόμορφο χρώμα το κρέας και να ξανθύνουν τα κρεμμύδια.

Δημοσίευση 06:55’
αρθρο-newpost

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίξτε το ελαιόλαδο, το κουνέλι σε κομμάτια, τα καρότα, τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές για 10΄, γυρίζοντας το συνεχώς ώστε να αποκτήσει ομοιόμορφο χρώμα το κρέας και να ξανθύνουν τα κρεμμύδια.

Υλικά

  • 1 1/5 κιλό κουνέλι ή λαγό κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • 1 κιλό κρεμμύδια μικρά
  • 3 καρότα κομμένα κυβάκια
  • 3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 2 δαφνόφυλλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κόκκους μαύρο πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κόκκους κόκκινο πιπέρι
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 3 γαρίφαλα
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1/2  φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
  • αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίξτε το ελαιόλαδο, το κουνέλι σε κομμάτια, τα καρότα, τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές για 10΄, γυρίζοντας το συνεχώς ώστε να αποκτήσει ομοιόμορφο χρώμα το κρέας και να ξανθύνουν τα κρεμμύδια.

Προσθέστε 2 φλιτζάνια τσαγιού, νερό, τα δαφνόφυλλα, τους κόκκους από το πιπέρι, το κύμινο, το μπαχάρι, την κανέλα και τα γαρίφαλα. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήστε το κρέας να βράσει για 10-15 λεπτά. Τέλος ρίξτε το κρασί και το κονιάκ.

Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 50΄ μέχρι το κρέας να είναι μαλακό και 18 λεπτά πριν βγάλετε το φαγητό από την φωτιά προσθέστε τις πατάτες. Αφήστε να βράσουν. Σερβίρετε με κόκκινο κρασί και ζεστό ψωμί.


σχετικα αρθρα