current views are: 2

31 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση09:34

Για το Παρίσι αναχωρεί εκτάκτως ο Βαρουφάκης

Το Παρίσι θα είναι, τελικώς, ο πρώτος σταθμός του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος άλλαξε το πρόγραμμά του.

Δημοσίευση 09:34’
αρθρο-newpost

Το Παρίσι θα είναι, τελικώς, ο πρώτος σταθμός του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος άλλαξε το πρόγραμμά του.

Το Παρίσι θα είναι, τελικώς, ο πρώτος σταθμός του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος άλλαξε το πρόγραμμά του και θα ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές επαφές του από τη γαλλική πρωτέυουσα.

Ο αρχικός σχεδιασμός άλλαξε αιφνιδιστικά μετά το χθεσινό δείπνο Μέρκελ, Ολάντ και Σούλτς, όπου ο Γάλλος πρόεδρος επιχείρησε να καθησυχάσει τη γερμανίδα Καγκελάριο η οποία βλέπει τη δημιουργία εντός αντιγερμανικού άξονα. 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ τη Δευτέρα θα ξεκινούσε από το Λονδίνο, θα αναχωρεί το Σάββατο εκτάκτως για το Παρίσι και θα συναντηθεί με τον γάλλο ομόλογό του την Κυριακή στις 6 το απόγευμα. 

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου ΟΙκονομικών, τον κ. Βαρουφάκη θα συνοδέυει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος προκειμένου να συναντηθούν με τους Γάλλους ομολόγους τους, Michel Sapin και Emmanuel Macron.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε ραντεβού το πρωί της Δευτέρας στο Λονδίνο με τον Άγγλο υπουργό Οικονομικών, George Osborne, καθώς και συνάντηση την Τρίτη στην Ιταλία με τον Ιταλό ΥΠΟΙΚ, Pier Carlo Padoan.


σχετικα αρθρα