current views are: 2

31 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση11:36

Βίζερ στο newpost: Κανένα σχόλιο για τις επαφές στην Αθήνα – Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις

Η διαπραγμάτευση της νέας κυβέρνησης με την τρόικα οδηγείται από την αρχή στα άκρα με τους εταίρους.

Δημοσίευση 11:36’
αρθρο-newpost

Η διαπραγμάτευση της νέας κυβέρνησης με την τρόικα οδηγείται από την αρχή στα άκρα με τους εταίρους.

Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη 

Το κλίμα μεταξύ Ντάισελμπλουμ και Βαρουφάκη ήταν κάτι παραπάνω από ψυχρό. Η διαπραγμάτευση της νέας κυβέρνησης με την τρόικα οδηγείται από την αρχή στα άκρα με τους εταίρους όπως φαίνεται να μην κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω. 

Ο Τόμας Βίζερ, επικεφαλής του EuroWorkingGroup, ταξίδεψε στην Αθήνα μαζί με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και συμμετείχε στις συνομιλίες. 

Σε αποκλειστικές τους δηλώσεις πριν από τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου ο Τόμας Βίζερ ήταν απολύτως σαφής και έστελνε το μήνυμα: «Ναι στον εποικοδομητικό διάλογο αλλά και τήρηση των δεσμεύσεων». 

Παράλληλα έθετε το θέμα της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, αναφορά που έκανε και ο Μάρτιν Σουλτς την Πέμπτη αλλά και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Στην ίδια γραμμή και οι τρεις ευρωπαίοι αξιωματούχοι που επισκέφτηκαν τη χώρα μας τις προηγούμενες δύο μέρες. 

Ενδεικτικό του κακού κλίματος που έχει δημιουργηθεί είναι πως ο Τόμας Βίζερ το απόγευμα της Παρασκευής δεν θέλησε να σχολιάσει τις επαφές στην Αθήνα, «στην παρούσα φάση». 

Λίγες ώρες πριν στις δηλώσεις του στο Newpost έλεγε πως οι «χώρες της ευρωζώνης είναι έτοιμες να συμμετάσχουν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τη νέα ελληνική κυβέρνηση». 
 
Πρόσθετε δε πως  «είναι προς το συμφέρον όλων η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ και η οικονομία της να συνεχίζει να ανακάμπτει όσο το δυνατόν γρηγορότερα». 
 
Τέλος, επεσήμανε: «Οι χώρες της ζώνης του ευρώ θεωρούν ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση».


σχετικα αρθρα