current views are: 2

1 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση07:14

Το πρώτο σαββατοκύριακο της νέας κυβέρνησης

Από νωρίς το πρωί στα γραφεία τους ήταν το Σάββατο και σήμερα, Κυριακή, οι υπουργοί.

Δημοσίευση 07:14’
αρθρο-newpost

Από νωρίς το πρωί στα γραφεία τους ήταν το Σάββατο και σήμερα, Κυριακή, οι υπουργοί.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Από νωρίς το πρωί στα γραφεία τους ήταν το Σάββατο και σήμερα, Κυριακή, οι υπουργοί.
 
Τα θέματα «τρέχουν» αλλά, κυρίως, «τρέχουν» τα αιτήματα.
 
Στα γραφεία ήδη συσσωρεύονται επιστολές συνδικαλιστικών φορέων που ζητούν συνάντηση και εκθέτουν αιτήματα για μισθολογική αποκατάσταση.
 
Ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, συναντήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου με το προεδρείο της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας. Τους υποσχέθηκε προσλήψεις στα νοσοκομεία και ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων τους.
 
Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, έπρεπε να λύσει το θέμα της κατολίσθησης που απειλεί το χωριό Πλάκα Καλαβρύτων. Μετά από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνεννοήσεις με την Πολιτική Προστασία και τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών και Μελετών (ΙΓΜΕΜ),Νικόλαο Νικολάου, έδωσε εντολή να μεταβεί ειδικό κλιμάκιο στην περιοχή και να ελέγξει την κατάσταση.
 
Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, αφού επισκέφτηκε τον ΕΟΤ τις προηγούμενες ημέρες, το Σαββατοκύριακο ενημερώθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου για τρέχοντα θέματα.
 
O  υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο.  μεταβαίνουν στο Παρίσι για την συνάντηση, στις 6 το απόγευμα,  με το γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.
Γενικότερα, το δόγμα της νέας κυβέρνησης είναι «δουλειά…δουλειά…δουλειά».
 

σχετικα αρθρα