current views are: 1

2 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση12:41

Όσμπορν σε Βαρουφάκη: «Παγκόσμιος κίνδυνος η αντιπαράθεση Ελλάδας-Ευρωζώνης»

Συνάντηση διάρκειας 50 λεπτών είχαν ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης με τον βρετανό ομόλογό του Τζορτζ Όσμπορν, στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Δημοσίευση 12:41’
αρθρο-newpost

Συνάντηση διάρκειας 50 λεπτών είχαν ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης με τον βρετανό ομόλογό του Τζορτζ Όσμπορν, στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Γράφει ο Βαγγέλης Βιτζηλαίος

Τους κινδύνους της αντιπαράθεσης Ελλάδας – Ευρωζώνης τόνισε ο ο βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν στον Γιάνη Βαρουφάκη στη συνάντηση διάρκειας 50 λεπτών που είχαν στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, o κ. Όσμπορν τόνισε αμέσως μετά το «τετ α τετ» ότι «είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση και είναι ξεκάθαρο ότι η αντιπαράθεση μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωζώνης γίνεται ραγδαία ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία».

Και τόνισε: 

Καλώ τον έλληνα υπουργό Οικονομικών να δράσει υπεύθυνα αλλά είναι επίσης σημαντικό η Ευρωζώνη να έχει ένα καλύτερο σχέδιο για την απασχόληση και την ανάπτυξη.

Ο κ. Όσμπορν έκανε λόγο για μία αυξανόμενη απειλή για τη βρετανική οικονομία. Και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι και στην Ευρώπη, όπως και στη Βρετανία επιλέγουμε την υπευθυνότητα αντί τους χάους.

Ο κ. Βαρουφάκης αποχώρησε χωρίς δηλώσεις.

«Η συνάντηση του Βρετανού υπουργού Οικονομικών με τον Έλληνα ομόλογό του διεξήχθη σε πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα» ανέφερε πηγή του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, λίγο μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών των δύο ανδρών. 

Παράλληλα, σύμφωνα με πηγή του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, η χρονική συγκυρία της συνάντησης είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς η Βρετανία εδώ και πολύ καιρό αναζητεί συμμάχους εντός της ΕΕ μια και επιθυμεί την αλλαγή συνθηκών της Ένωσης με στόχο την χαλάρωση των δεσμεύσεων που έχει το Λονδίνο έναντι των Βρυξελλών. «Έτσι λοιπόν είναι μια πολύ καλή ευκαιρία και για την Μεγάλη Βρετανία να συμμαχήσει με ένα ακόμη κράτος της ΕΕ για ριζικές αλλαγές, μέσα στην Ένωση», ανέφερε η εν λόγω πηγή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι επαφές του έλληνα υπουργού θα συνεχιστούν στο Λονδίνο, αφού σύμφωνα με το πρακτορείο θα έχει επαφές με δεκάδες στελέχη τραπεζών και χρηματοοικονομικών οργανισμών σε εκδήλωση στο Σίτι.


σχετικα αρθρα