current views are: 3

3 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση16:55

Σοκ: Το Ισλαμικό Κράτος έκαψε ζωντανό πιλότο (φωτό)

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ανακοίνωσαν ότι έκαψαν ζωντανό τον Ιορδανό πιλότο που κρατούσαν αιχμάλωτο.   

Δημοσίευση 16:55’
αρθρο-newpost

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ανακοίνωσαν ότι έκαψαν ζωντανό τον Ιορδανό πιλότο που κρατούσαν αιχμάλωτο.   

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ανακοίνωσαν ότι έκαψαν ζωντανό τον Ιορδανό πιλότο που κρατούσαν αιχμάλωτο.   

Τα μέλη του ΙΚ ζητούσαν να ανταλλάξουν τον άτυχο πιλότο με μια Ιρακινή κρατούμενη σε ιορδανικές φυλακές.

Υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους ανάρτησαν στο Twitter φωτογραφίες που φέρεται ότι δείχνουν τον μαρτυρικό θάνατο του Ιορδανού Μάαζ αλ Κασάσμπεχ.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση διακρίνεται ένας άνδρας να καίγεται ζωντανός μέσα σε ένα μαύρο κλουβί. 

Σύμφωνα με τους τζιχαντιστές, πρόκειται για τον Ιορδανό Μάαζ αλ Κασάσμπεχ που είχε αιχμαλωτιστεί όταν το μαχητικό F-16 του συνετρίβη στη Συρία, την 24η Δεκεμβρίου.

Ο Κασάσμπεχ συμμετείχε στους βομβαρδισμούς θέσεων του ΙΚ στη Συρία στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που έχει αναλάβει ο διεθνής συνασπισμός εναντίον των τζιχαντιστών. Στο φρικιαστικό βίντεο, διάρκειας 22 λεπτών, διακρίνεται ένας άνδρας που φορά πορτοκαλί στολή, κλεισμένος μέσα σε ένα σιδερένιο κλουβί. Φλόγες τυλίγουν τα ρούχα του, μέχρι που μετατρέπεται σε μια πύρινη μπάλα.

Σύμφωνα με το Αμάν, ο πιλότος σκοτώθηκε από τους τζιχαντιστές πριν από έναν μήνα, την 3η Ιανουαρίου.

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε αμέσως τις ενέργειες του Ισλαμικού Κράτους και ζήτησε την άμεση απελευθέρωση όλων όσων κρατούνται από την οργάνωση αυτή. Ο εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη της Ουάσινγκτον στην Ιορδανία.

Αντίποινα από την Ιορδανία

Η κυβέρνηση της Ιορδανίας, ως αντίποινα πρόκειται να εκτελέσει αύριο την Ιρακινή τζιχαντίστρια την απελευθέρωση της οποίας ζητούσε το Ισλαμικό Κράτος.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας στο Γαλλικό Πρακτορείο:

«Η θανατική ποινή της (…) Ιρακινής Σατζίντα αλ Ρισάουι θα εκτελεστεί αύριο τα ξημερώματα».

Η Ρισάουι είχε καταδικαστεί σε θάνατο για τη συμμετοχή της στις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Αμάν το 2005.

Ο εκπρόσωπος της ιορδανικής κυβέρνησης τόνισε ότι η χώρα του δεσμεύτηκε να δώσει μια «ισχυρή, συγκλονιστική και αποφασιστική» απάντηση στο Ισλαμικό Κράτος για την εκτέλεση του Ιορδανού πιλότου.


σχετικα αρθρα