current views are: 1

4 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση09:11

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Τσίπρα με Γιούνκερ- Reuters: Λιγότερο αρμονικές οι διαπραγματεύσεις

Σε καλό κλίμα και με θερμή υποδοχή έγινε στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες  η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Δημοσίευση 09:11’
αρθρο-newpost

Σε καλό κλίμα και με θερμή υποδοχή έγινε στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες  η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σε καλό κλίμα και με θερμή υποδοχή έγινε στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες  η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Μάλιστα οι δύο άνδρες αποχώρησαν μαζί χέρι με χέρι για τις συνομιλίες τους.

Οι σημερινές διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με το Reuters, ενδέχεται να είναι λιγότερο αρμονικές. «Ο συντηρητικός πρόεδρος της Κομισιόν είχε προειδοποιήσει τους Έλληνες ψηφοφόρους κατά της επιλογής του αριστερού Τσίπρα και του σχεδίου του για έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης της ΕΕ, το οποίο επέφερε τη λιτότητα».

To Reuters σημειώνει ότι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας επιμένει στο αίτημά του για αλλαγή της τακτικής των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην  συνάντηση των δυο ανδρών ο Έλληνας πρωθυπουργός εκτιμάται ότι έκανε ένα βήμα παραπάνω στην πρόταση που κατέθεσε χθες στην Ρώμη κατά την διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι σύμφωνα με την οποία η Ελληνική κυβέρνηση είναι ανοικτή να συζητήσει και άλλες προτάσεις για την αντιμετώπιση του ελληνικού θέματος εφόσον αυτές κατατεθούν. Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να δήλωσε ότι είναι ανοικτός να συζητήσει ακόμα και με την Γερμανική πλευρά εφόσον αυτή καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος και οι οποίες φυσικά δεν έχουν να κάνουν με την διατήρηση των μνημονίων και της τρόικας.

 Αυτό αναμένεται άλλωστε να ζητήσει  και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης από τον Γερμανό ομόλογο του Β. Σόιμπλε αύριο το πρωί στο Βερολίνο κατά την διάρκεια της συνάντησης τους. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός στην σημερινή συνάντηση εκτιμάται ότι αναφέρθηκε στο σχέδιο μεταρρυθμίσεων που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση του αλλά και στο θέμα της τρόικας.

Μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών, δεν έγιναν πάντως δηλώσεις στους δημοσιογράφους. 

Ο κ. Τσίπρας στο Συμβούλιο της ΕΕ, συνάντησε τον πρόεδρο της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ και προχώρησε σε συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. 

Ο πρωθυπουργός αναχωρεί για το Παρίσι.


σχετικα αρθρα