current views are: 5

5 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση13:50

Αλέξης Τσίπρας: Η Ελληνική Δημοκρατία δεν είναι αποδέκτης εντολών (Βίντεο)

«Η Ελληνική Δημοκρατία δεν εκβιάζει και δεν εκβιάζεται» διαμήνυσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι οι καταθέσεις των ελλήνων πολιτών είναι εγγυημένες.

Δημοσίευση 13:50’
αρθρο-newpost

«Η Ελληνική Δημοκρατία δεν εκβιάζει και δεν εκβιάζεται» διαμήνυσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι οι καταθέσεις των ελλήνων πολιτών είναι εγγυημένες.

Επιμέλεια: Ντίνα Καραμάνου – Βαγγέλης Βιτζηλαίος

«Η Ελληνική Δημοκρατία δεν εκβιάζει και δεν εκβιάζεται» διαμήνυσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, κάνοντας λόγο για σεβασμό των κανόνων της Ε.Ε. και υπογραμμίζοντας ότι οι καταθέσεις των ελλήνων πολιτών είναι εγγυημένες.

«Είστε η φωνή των πολιτών. Οι 149 βουλευτές του αποτελείτε κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας» τόνισε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είστε οι εκπρόσωποι του εργαζόμενου λαού, κομμάτι μιας μεγάλης μάχης και μιας μακράς πορείας, που είχε ως κατάληξη την χειραφέτηση ενός λαού, την νίκη της ηθικής και της αξιοπρέπειας, τη νίκη της ελπίδας απέναντι στο φόβο. Πρέπει να είμαστε όλοι και όλες χαρούμενοι και περήφανοι που συμμετέχουμε στην ιστορική διαδικασία χειραφέτησης του ελληνικού λαού» υπογράμμισε και πρόσθεσε:

Στόχος να βάλουμε τέλος σε αυτή την κρίση, βάζοντας μπροστά το ανθρωπιστικό κεφάλαιο και να χρησιμοποιήσουμε τον πλούτο της χώρας. Όχι να εξυπηρετήσουμε το χρηματιστηριακό κεφάλαιο και να εκποιήσουμε τον πλουτο της χώρας. Η Ελλάδα έγινε ξανά θετικό σημείο αναφοράς στην Ευρώπη.

«Η νέα κυβέρνηση εκπροσωπεί και προπαγανδίζει παντού στην Ευρώπη τις αξίες που έγιναν η πρώτη ύλη για την δημιουργία της Ε.Ε. Εκπροσωπεί την Ευρώπη των λαών, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της ισότητας» σημείωσε ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας:

Αν αισθανόμαστε για κάτι περήφανοι είναι γιατί στις 26 Γενάρη οι πολίτες αυτου του τόπου ανάσαναν. Γέμισαν αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, ανεξάρτητα από το τί ψήφισαν. Επέστρεψε η αξιοπρέπεια και η δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε. Αισθανόμαστε περήφανοι γιατι πλέον στον τόπο μας δεν κυριαρχεί η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα. Η κυυέρνηση θα διαπραγματευτεί σκληρά και θα βάλει οριστικό τέλος στην τρόικα και τις πολιτικές της. Κυριαρχεί η βεβαιότητα ότι η νέα κυβέρνηση θα παρουσιάσει τον δικό της άξονα για έξοδο από την κρίση. Όλοι και όλες σε αυτόν τόν τόπο ξέρουν ότι υπάρχει μια κυβέρνηση που θα κάνει πράξη αυτό που λέει, αυτό που επιβάλλει η ιστορία και οι παραδόσεις του τόπου.

Ο πρωθυπουργός διαμήνυσε ότι «η Ελληνική Δημοκρατία δεν πια αποδέκτης εντολών, και μάλιστα μέσω ηλεκτρονικής αλληλγοραφίας. Η Ελλάδα έχει πλέον τη δική της φωνή, τη δική της διαπραγματευτική ισχύ. Χρειάστεηκε μόλις μια βδομάδα νεου τρόπου διακυβέρνησης και καταφέραμε να αλλάξει η ατζέντα της συζήτησης στην Ευρώπη».

«Για να αποδομηθεί το ευρωπαϊκό κατεστημένο που θέλει περισσότερη λιτότητα και λιγότερη δημοκρατία» τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «στις 26 Γενάρη πήραμε καθαρή εντολή να εφαρμόσουμε αυτά για τα οποία δεσμευτήκαμε και μας ψήφισε ο ελληνικός λαός. Η ελληνική κυβέρνηση έρχται να αποκαταστήσει την αναγκαία ισορροπία στην Ευρώπη. Δεν είναι η απειλή, είναι η ελπιδα για τις αναγκαίες αλλαγές στην Ευρώπη» και τόνισε:

Εργαστήκαμε σκληρά από την πρώτη κι όλας μέρα, αποδείξαμε πως ήμασταν έτοιμοι και ώριμοι να αναλάβουμε τη μεγάλη ευθύνη που μας έδωσε ο λαός. Συγκροτήσαμε κυβέρνηση χωρίς να χάσουμε λεπτό, κάναμε πράξη την δέσμευση για πιο συνεργατική κυβερνητική δομή με 10 μόνο υπουργεία. Κάναμε σε μια μέρα αυτό που 30 χρονια υπόσχονταν και δεν το εκάναν πράξη. Η αποφασιστικότητα αφορά και στην ανάγκη να αλλαξουμε τη δημόσια διοίκηση, να την κάνουμε συνεργατική, λειτουργική, ανταποδοτική στον πολίτη.

«Ελλάδα και Κύπρος έχουν τεράστια γεωπολιτική σημασία» τόνισε στη συνέχεια ο Αλ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για υψηλό επίπεδο συνεννόησης Αθήνας Λευκωσίας, με στόχο βιώσιμη λύση για το Κυπριακό.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «υπήρξε στην Ελλάδα για τέσσερα χρόνια μια απόλυτη αποτυχία. Μια απόλυτη κατάρρευση. Η Ελλάδα, όμως, δεν είναι πια ο μίζερος εταίρος που ακούει διδαχές για να κάνει τα μαθήματά της. Έχει τη δική της φωνή, έχει πλέον προτάσεις. Τις καταθέσαμε τεκμηριωμένα και με αξιοπιστία. Περιμένουμε προτάσεις και από τους εταίρους. Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις προτάσεις της Γερμανίας. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν ακούσαμε κάτι συγκεκριμένο».

Και τόνισε:

Μας δεσμεύουν οι κανόνες της ΕΕ, θα τους σεβαστούμε, αλλά θα εργαστούμε για να τους αλλάξουμε. Η λιτότητα δεν αποτελεί κανόνα της Ευρώπης, δεν αποτελεί ιδρυτική συνθήκη της ΕΕ.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Εγγυόμαστε ότι θα μπει φρένο στις θυσίες χωρίς αποτέλεσμα. Ταυτοχρονα εγγυόμαστε και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Εγγυόμαστε διεκδίκηση με ασφάλεια στην Ευρώπη. Εγγυόμαστε τις καταθέσεις των ελλήνων πολιτών στις ελληνικές τράπεζες που είναι απολύτως εξασφαλισμένες».

«Η Ελληνική Δημοκρατία δεν απειλεί και δεν απειλείται. Η Ελληνική Δημοκρατία δεν εκβιάζεται γιατί η δημοκρατία στην Ευρώπη δεν εκβιάζεται» είπε ακόμα.


σχετικα αρθρα