current views are: 1

6 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση19:22

Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια, βροχές και θυελλώδεις ανέμους

Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια, θυελλώδεις ανέμους και πτώση του υδράργυρου αναμένεται να πλήξει τη χώρα από το μεσημέρι του Σαββάτου.

Δημοσίευση 19:22’
αρθρο-newpost

Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια, θυελλώδεις ανέμους και πτώση του υδράργυρου αναμένεται να πλήξει τη χώρα από το μεσημέρι του Σαββάτου.

Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια, θυελλώδεις ανέμους και πτώση του υδράργυρου αναμένεται να πλήξει τη χώρα από το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ το σκηνικό θα επιδεινωθεί από το απόγευμα της Κυριακής. 

Συγκεκριμένα, για αύριο, Σάββατο, προβλέπονται τοπικές βροχές στα δυτικά και από το μεσημέρι σταδιακά στα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Το σκηνικό του καιρού θα «αγριέψει» ξανά από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής και από τα βόρεια, σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, με τους μετεωρολόγους να εκτιμούν ότι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην ανατολική και νότια χώρα μέχρι και την Τρίτη.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, πυκνές χιονοπτώσεις προβλέπονται σε όλες τις ορεινές, τις ημιορεινές αλλά και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής χώρας. Επίσης ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στις θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση (8 με 10 βαθμούς) και οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι με ένταση 8 με 9 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 10 μποφόρ.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην ανατολική και νότια χώρα μέχρι και την Τρίτη.

Αναλυτική πρόγνωση για το Σάββατο, 08-02-2015:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ 
Αρχικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στη Μακεδονία και χιόνια σε ορεινές περιοχές. Τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες στις παραθαλάσσιες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. 
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς, τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζονται αρχικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες στις παραθαλάσσιες περιοχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί και από το μεσημέρι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου. 

ΙΟΝΙΟ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησος προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες στις βορειότερες περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται σε ορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. 

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο παρουσιάζονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας. Πιθανότητα καταιγίδας τη νύχτα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

ΚΥΚΛΑΔΕΣ
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη θα φτάσει μέχρι 21 βαθμούς. 

ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες στα νότια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν στα βόρεια και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 


σχετικα αρθρα