current views are: 1

7 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση06:52

Τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στις προγραμματικές δηλώσεις

Μέσα σε αυτό το κλίμα έντασης και πίεσης ο Αλέξης Τσίπρας μελετά με κάθε προσοχή τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης τις οποίες θα ανακοινώσει στην Βουλή αύριο το βράδυ. 

Δημοσίευση 06:52’
αρθρο-newpost

Μέσα σε αυτό το κλίμα έντασης και πίεσης ο Αλέξης Τσίπρας μελετά με κάθε προσοχή τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης τις οποίες θα ανακοινώσει στην Βουλή αύριο το βράδυ. 

Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

Μέσα σε αυτό το κλίμα έντασης και πίεσης ο Αλέξης Τσίπρας μελετά με κάθε προσοχή τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης τις οποίες θα ανακοινώσει στην Βουλή αύριο το βράδυ. Όλα είναι ανοικτά και απ’ ότι φαίνεται ο Πρωθυπουργός μέχρι και την τελευταία στιγμή θα σβήνει και θα γράφει τις εξαγγελίες που θέλει κάνει αφού όπως γνωρίζουν πλέον όλοι το ταμείο είναι μείον. 

Ένα είναι σίγουρο. Ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να κάνει πίσω στα θέματα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης ,στο φορολογικό, καθώς και στην κατάργηση της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας για αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν τα κόκκινα  δάνεια. Έτσι αύριο το βράδυ ο πρωθυπουργός  αναμένεται να αναφερθεί με λεπτομέρειες στο πρόγραμμα που εξήγγειλε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερα στο πρώτο κεφάλαιο που αφορά την στήριξη των κοινωνικά  ασθενέστερων ομάδων. 

Το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα κάνει με κάποια θέματα τα οποία δεν μπορούν να επιλυθούν στο άμεσο μέλλον και τα οποία οι υπουργοί της κυβέρνησης του  έσπευσαν μέσα στον ενθουσιασμό των πρώτων ημερών να τα εξαγγείλουν. 

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως ταυτόχρονα με αυτή την διαδικασία θα πρέπει να συνεχίσει τις επαφές και τις συζητήσεις με τους Ευρωπαίους παράγοντες προκειμένου να τους μεταπείσει ότι χρειάζεται χρόνο για να παρουσιάσει το  δικό του πρόγραμμα  εξόδου της χώρας από την κρίση στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.

Αυτό πάντως που διαμηνύεται με κάθε τρόπο από το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι η κυβέρνηση  είναι πρόθυμη να συζητήσει με τους εταίρους και τους δανειστές με καλή πίστη προκειμένου να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση με κανέναν τρόπο δεν πρόκειται  όμως να εμπλακεί σε καμία συζήτηση που αφορά τα μνημόνια και την τρόικα .


σχετικα αρθρα