current views are: 2

8 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση09:55

Ανδρέας Λοβέρδος: Θα είμαι παρών στην αφετηρία της αναγέννησης του ΠΑΣΟΚ

Το εκλογικό αποτέλεσμα και τις διαπραγματεύσεις της νέας κυβέρνησης σχολίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.

Δημοσίευση 09:55’
αρθρο-newpost

Το εκλογικό αποτέλεσμα και τις διαπραγματεύσεις της νέας κυβέρνησης σχολίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.

Το εκλογικό αποτέλεσμα και τις διαπραγματεύσεις της νέας κυβέρνησης σχολίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» στον ΣΚΑΪ με τον Τάκη Χατζή, ο κ. Λοβέρδος επεσήμανε ότι «το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι χώρα και ο λαός. Δεν μπορεί να λες για μια χώρα της οποίας ο πολίτης υποφέρει να κάνει στην άκρη. Οι πολίτες ζητούν μία διαπραγμάτευση και τη στηρίζουμε».

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι, «όλα όσα εξήγγειλε είναι για το  “φαίνεσθαι”. Είναι ξερές δημαγωγίες. Θα το δούμε εάν θα τα εφαρμόσει».

«Η συζήτηση της Βουλής σήμερα έχει εσωτερικό , αλλά και διεθνές ακροατήριο. Οι πολίτες πολύ σωστά κάνουν και στηρίζουν και επιδοκιμάζουν. Αυτό που διατείνεται ότι θα κάνει η κυβέρνηση δεν είναι εφικτό. Ήμασταν λίγο πριν τη στροφή, και οι πολιτικές εξελίξεις πήγαν τη χώρα πίσω. Τα όσα λέει η κυβέρνηση δημιουργούν χρηματοδοτικά κενά» είπε και προσέθεσε:

«Υπήρξαν ευγενείς προθέσεις όλων των κυβερνήσεων, εγώ περιμένω να δω και θα φανεί. Σεβόμαστε τη λαϊκή εντολή. Στα δικά μας πεπραγμένα στηρίζεται η νέα κυβέρνηση. Το είπε και ο κ. Βαρουφάκης».

Κάνοντας απολογισμό των τελευταίων πέντε ετών, επεσήμανε πως «εμείς κατά την ομολογία των νυν κυβερνώντων κρατήσαμε τη χώρα όρθια. Δεν χάθηκαν όλα τα τελευταία πέντε χρόνια. Δεν είναι ερείπιο η χώρα. Αυτό που δίνει στους κυβερνώντες δικαίωμα να διαπραγματεύονται είναι τα δικά μας πεπραγμένα. Οι πολίτες είναι εξαντλημένοι, αλλά η χώρα είναι όρθια».

«Θα πω αυτά που πιστεύω χωρίς να λογοκρίνομαι επειδή συμμετέχω σε μία μειοψηφία» επεσήμανε.

Σχετικά με την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ επεσήμανε πως «στην αντιπολίτευση μόνο να κερδίζουμε έχουμε, στο μέτρο που το στίγμα μας θα είναι σαφές». 

«Θέλουμε να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ ένα κόμμα των αλλαγών. Ένα κόμμα που θα εκκινεί ευρωπαϊκά. Δεν μας αφορούν όσοι θέλουν να κάνουν το ΠΑΣΟΚ δορυφόρο του ΣΥΡΙΖΑ. Το αφήγημα για την επόμενη ημέρα είναι η προϋπόθεση της κατανομής και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Απέτυχε σε αυτό η κυβέρνηση Σαμαρά, Παπαδήμου και Παπανδρέου» είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας για το ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως «το πρόσωπο μας έχει να κάνει με τη συνεισφορά στη δημιουργία της μεσαίας τάξης, την κοινωνική ευημερία που δημιουργήσαμε τα χρόνια που κυβερνήσαμε και τις θυσίες που κάναμε ως κόμμα τα χρόνια της κρίσης».

Σχετικά με την αντιπολιτευτική του τακτική, σημείωσε ότι «θα στηρίξω κάθε μέτρο που θα μας λέει η κυβέρνηση “αυτή είναι η απόδοση, αυτή είναι η πηγή”.  Υπάρχει ασφαλιστικό, υπάρχει και περίθαλψη γιατί εμείς κάναμε τις αλλαγές. Εκείνο που χρειαζόμαστε ως ΠΑΣΟΚ είναι ο καλύτερος τρόπος της έκφρασης αυτού που πιστεύουμε. Χρειάζεται λιγότερη σύγκρουση μεταξύ μας. Τώρα είμαστε σε ενότητα». 

Διαμήνυσε ότι θα στηρίξει την παράταση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών καθώς και τη μείωση των αντικειμενικών αξιών. Ωστόσο άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ:

«Εάν δεν δείτε κανένα μέτρο αποκατάστασης της σχέσης του κράτους με την οικονομία, τότε η ύφεση θα γίνει κανόνας. Εάν δεν υπάρχει καλύτερη συνάντηση κράτους – οικονομίας, τότε σας λένε ψέματα». 

«Η κυβέρνηση που έχει δυσπιστία για την ιδιωτική οικονομία να μας πει που θα βρει τα έσοδα για να κάνει αυτά που λέει» είπε ακόμα ο Ανδρέας Λοβέρδος

Για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «δεν είναι η κούρσα της διαδοχής, αλλά η κούρσα της αναγέννησης. Υποψηφιότητες βάζουν οι υποψήφιοι στα μέλη των κομμάτων τους και όχι στα media. Θα είμαι παρών στην αφετηρία της αναγέννησης».

«Κάνω την εκτίμηση ότι ο Φεβρουάριος θα είναι μήνας εξελίξεων. Σέβομαι τον κ. Βενιζέλο και η δική μου αντίληψη είναι η παράταξη μου να είναι ελκυστική και θα είναι ελκυστική όσο μιλάει με όρους ανάπτυξης και κοινωνικής αλληλεγγύης. Θα απευθυνθούμε σε όλους, η παράταξή μας θέλουμε να είναι πολυτασική» επεσήμανε ο κ. Λοβέρδος.

«Θα επιμείνω σε μία ριζοσπαστική σοσιαλδημοκρατική παράταξη. Δεν θα γίνουμε κόμμα – δορυφόρος», σημείωσε και προσέθεσε πως «βρισκόμαστε σε διαδικασία εξελίξεων». Ζήτησε έκτακτο συνέδριο, στη συνέχεια εκλογή ηγεσίας και έπειτα τακτικό συνέδριο. 


σχετικα αρθρα