Breaking News

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Σεισμός τώρα αισθητός στην Αττική

current views are: 4

9 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση15:22

Τα digital media για το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Λοβέρδο

Ανάλυση σχετικά με τις αναφορές στα digital media για το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Λοβέρδο, παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Ακραίως» του Τάκη Χατζή, που προβλήθηκε την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Δημοσίευση 15:22’
αρθρο-newpost

Ανάλυση σχετικά με τις αναφορές στα digital media για το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Λοβέρδο, παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Ακραίως» του Τάκη Χατζή, που προβλήθηκε την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Επιμέλεια: Γιάννης Καρακατσάνης

Ανάλυση σχετικά με τις αναφορές στα digital media (news sites, social media, blogs, forums) για το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Λοβέρδο, παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Ακραίως» του Τάκη Χατζή, που προβλήθηκε την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Την ανάλυση έκανε για την εκπομπή η εταιρία White Space του Φώτη Βασιλείου και αφορά στο χρονικό διάστημα μετά τις εκλογές και συγκεκριμένα από 25 Ιανουαρίου έως 6 Φεβρουαρίου.

Κύρια θεματολογία ΠΑΣΟΚ

1) Αποδυνάμωση ΠΑΣΟΚ (27%)

Σημαντικές αλλαγές για το ΠΑΣΟΚ φέρνει η μετεκλογική περίοδος, μετά την ήττα. Τα περισσότερα σχόλια αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ βιώνει αποδυνάμωση γιατί έφταιξε, με αποτέλεσμα να υφίσταται τώρα μια απαξίωση.

2) Νέα πραγματικότητα (23%)

Οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών σε συνδυασμό και με το εκλογικό αποτέλεσμα φέρνει το ΠΑΣΟΚ σε μια νέα εποχή. Οι χρήστες βλέπουν πλέον ένα αποδυναμωμένο κόμμα, χωρίς στρατηγική, ενώ ακόμα και οι ίδιοι οι υποστηρικτές του αναρωτιούνται για την επόμενη ημέρα.

3) Διαδοχή ηγεσίας (19%)

Το θέμα της διαδοχής είναι το φλέγον ζήτημα στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν κυρίως αρνητικές αναφορές και για το θέμα της ηγεσίας αλλά και γενικότερα για το ΠΑΣΟΚ. Κάποιες αναφορές έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα, αφού προτρέπουν το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει προσανατολισμό, να μην επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος και να βάλει στην ηγεσία καινούργια πρόσωπα, ίσως και νέα ηλικιακά.

4) Σύγκρουση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (17%)

Μετά το τέλος της συγκυβέρνησης, άρχισαν και οι συγκρούσεις μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αρχικά ήταν το θέμα της μετακίνησης της Άντζελας Γκερέκου που ξάφνιασε όχι μόνο τον πολιτικό κόσμο αλλά και τους απλούς πολίτες, με αρνητικό τρόπο, αφού έγινε ενόψει εκλογών. Η σύγκρουση εντάθηκε μετά τις τελευταίες πρόσφατες δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά ότι «παρέλαβε χάος και παρέδωσε χώρα». Οι συγκρούσεις αυτές στους πολίτες δεν προκαλούν ιδιαίτερη έκπληξη αφού ήταν από πολλούς αναμενόμενο ότι η ήττα στις εκλογές θα οδηγούσε σε συγκρούσεις.

5) Κριτική στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ (14%)

Τα σχόλια ποικίλα, όσον αφορά τον αρχηγό του κόμματος ιδιαίτερα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και την αναμενόμενη μείωση των παροχών, όπως η αλλαγή αυτοκινήτου, που συζητήθηκαν αρκετά στο διαδίκτυο. Οι κριτικές που δέχεται είναι πολλές τόσο για την στρατηγική που ακολούθησε σαν συγκυβέρνηση όσο και για την συρρίκνωση του κόμματος. Θετικό αντίκτυπο πάντως φαίνεται να έχει η αποδοχή της ήττας και η αποχώρηση από την αρχηγία του κόμματος.

Κύρια θεματολογία για Ανδρέα Λοβέρδο

1) Διεκδίκηση ηγεσίας (38%)

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι ένα από τα ονόματα που ακούγονται ότι θα διεκδικήσουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Οι χρήστες σχολιάζουν, δίνοντας ο καθένας την ερμηνεία του και παραθέτοντας την προτίμηση του. Κοινός παρονομαστής όλων των αναφορών πάντως είναι η ανάγκη για αλλαγή σελίδας στην ηγεσία του κόμματος, διαφορετικά το μέλλον προδιαγράφεται ακόμη δυσμενέστερο.

2) Επικριτικά σχόλια για ΣΥΡΙΖΑ (35%)

«Η κυβέρνηση δεν ξεκίνησε καλά, ανησυχώ για την χώρα», «Πάνε τη χώρα συνειδητά στον τοίχο», «Είναι σαφές πόσο λάθος ήταν αυτά που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ». Αυτές κυρίως οι δηλώσεις έδωσαν τροφή για σχόλια και αναφορές.

Η στάση του κ. Λοβέρδου απέναντι στη νέα κυβέρνηση είναι αρνητική και καθόλου υποστηρικτική στις προσπάθειες της νέας κυβέρνησης. Στις αναφορές τους οι χρήστες αυτό το εισπράττουν αρνητικά, γιατί θα περίμεναν από τους παλαιότερους πολιτικούς να δείξουν μια πιο ουδέτερη στάση αναμονής για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων στην Ευρώπη.

3) Εκλογική επιτυχία (27%)

Δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει το γεγονός ότι η εκλογή Λοβέρδου ήταν μια μεγάλη επιτυχία, από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ έχασε τόσες έδρες στη Βουλή. Η επιτυχία ενδυναμώνεται από το γεγονός ότι εκτός Βουλής έμειναν ηχηρά ονόματα με ιστορία και έργο. Το τελικό «κονταροχτύπημα» στην καταμέτρηση των ψήφων σχολιάστηκε έντονα.


σχετικα αρθρα