current views are: 3

10 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση13:32

Βόμβα Φαλσιανί: «Ο Παπανδρέου μπορεί να έφερε την τρόικα για να καλύψει τα 500 εκατ. ευρώ της μητέρας του»

Μια εκτίμηση βόμβα κάνει στο βιβλίο του που κυκλοφορεί την ερχόμενη εβδομάδα ο Ερβέ Φαλσιανί.

Δημοσίευση 13:32’
αρθρο-newpost

Μια εκτίμηση βόμβα κάνει στο βιβλίο του που κυκλοφορεί την ερχόμενη εβδομάδα ο Ερβέ Φαλσιανί.

Μια εκτίμηση βόμβα κάνει στο βιβλίο του που κυκλοφορεί την ερχόμενη εβδομάδα ο Ερβέ Φαλσιανί ο οποίος όπως γράφει «ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να έφερε την τρόικα στην Ελλάδα εκβιαζόμενος, ώστε να μην αποκαλυφθεί ότι η μητέρα του είχε βγάλει μεγάλο χρηματικό ποσό στο εξωτερικό».

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corrierre della Sera το πρώην στέλεχος της τράπεζας HSBC, που αποκάλυψε τη «λίστα Λαγκάρντ», γράφει ότι η Μαργαρίτα Παπανδρέου διατηρούσε λογαριασμό με «500 εκατ. ευρώ» στην HSBC.
 
Η ιταλική εφημερίδα έδωσε στη δημοσιότητα μερικά αποσπάσματα του βιβλίου Φαλσιανί στα οποία υποστηρίζει ότι η λίστα των χρυσών καταθετών της τράπεζας χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να επιβληθούν πολιτικές λιτότητας. Αυτό, πάντα κατά την άποψή του, συνέβη στην περίπτωση της Ελλάδας. Ο Παπανδρέου, λέει, δέχθηκε «πιέσεις και εκβιασμούς».
 
«Το 2011 η καθοδήγηση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τη διάσωση της Ελλάδας είχε ανατεθεί στον (σ.σ. πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά) Σαρκοζί ο οποίος είχε αυτή τη λίστα και, γνωρίζοντας τα ονόματα, μπορούσε να ασκήσει πίεση στον Παπανδρέου», γράφει ο Φαλσιανί.
 
Το βιβλίο έχει τίτλο «La cassaforte degli evasore» («Το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων»), και το έγραψε μαζί με τον δημοσιογράφο της ιταλικής οικονομικής εφημερίδας «Sole 24 Ore» Άντζελο Μινκούτσι.
 

Παπανδρέου: Αλητεία τα περί εμπλοκής στη λίστα Λαγκάρντ

Για αλητεία, στην υπηρεσία σκοπιμοτήτων και βρώμικων πολιτικών παιχνιδιών κάνει λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου, αναφορικά με την εμπλοκή του ονόματος της μητέρας του, Μαργαρίτας Παπανδρέου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. 

Με ανακοίνωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών προαναγγέλλει, μάλιστα, την κατάθεση μήνυσης και αγωγής σε βάρος των υπευθύνων, ενώ παραθέτει ως αποδεικτικό, το έγγραφο του ΣΔΟΕ με το οποίο η Μαργαρίτα Παπανδρέου απαλλάχθηκε από κάθε εμπλοκή στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ή οποιασδήποτε άλλης λίστας. 

 


σχετικα αρθρα