current views are: 1

19 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση18:10

Bloomberg: Ανοιχτό ενδεχόμενο από Βερολίνο για συμφωνία στη βάση της ελληνικής πρότασης

Ανοιχτό παράθυρο για συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση αφήνει Γερμανός αξιωματούχος σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. 

Δημοσίευση 18:10’
αρθρο-newpost

Ανοιχτό παράθυρο για συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση αφήνει Γερμανός αξιωματούχος σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. 

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βελισσάρης – Λυμπερίδης 

Ανοιχτό παράθυρο για συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση αφήνει Γερμανός αξιωματούχος σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg

Η Γερμανία αντιλαμβάνεται την πρόταση που κατατέθηκε από την Ελλάδα στο Eurogroup ως βάση της διαπραγμάτευσης και δεν ζητά από την κυβέρνηση να καταθέσει νέα πρόταση, σχολίασε σε δηλώσεις του ο αξιωματούχος, που μίλησε στο Bloomberg υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Όπως σχολιάζει το δημοσίευμα, η θέση που διατύπωσε ο αξιωματούχος βρίσκεται ένα βήμα πίσω από την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, με την οποία απέρριπτε την ελληνική πρόταση. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα είναι παρών αύριο στο έκτακτο Eurogroup στις Βρυξέλλες σύμφωνα με το πρακτορείο. 

Ο ίδιος αξιωματούχος επεσήμανε πως το Βερολίνο ακόμα δεν είναι ικανοποιημένο από το περιεχόμενο των προτάσεων καθώς θέλει τη δέσμευση της ελληνικής πλευράς στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν στο υπάρχον πρόγραμμα. 

«Πρέπει να είναι ξεκάθαρη η δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης στην υλοποίηση των υπαρχουσών μεταρρυθμίσεων» επεσήμανε ο αξιωματούχος. 


σχετικα αρθρα