current views are: 4

20 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση09:35

Αντιπαράθεση για τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία

Γερή κόντρα έχει ξεσπάσει στην Παιδεία με φόντο τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία.

Δημοσίευση 09:35’
αρθρο-newpost

Γερή κόντρα έχει ξεσπάσει στην Παιδεία με φόντο τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία.

Γερή κόντρα έχει ξεσπάσει στην Παιδεία με φόντο τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία. Η απόφαση της νέας ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να καταργηθούν από φέτος οι εξετάσεις στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία οδήγησε στην παραίτηση όλης της Διοικούσας Επιτροπής των σχολείων αυτών κατηγορώντας τη νέα πολιτική ηγεσία ότι «κινείται σε μια κατεύθυνση ολοκληρωτικής απαξίωσης του όλου θεσμικού πλαισίου και της προσπάθειας για ένα καλό, ποιοτικό, καινοτόμο δημόσιο σχολείο». 

Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση κατηγορώντας για «ύβρεις και επιθετικότητα» την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. «Αποδεικνύεται σήμερα με τον πιο έμπρακτο τρόπο ότι η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, αιχμάλωτη σε χρεοκοπημένες ιδεοληψίες, ήρθε να γκρεμίσει ακόμη και θεσμούς που έχουν δικαιωθεί στο πέρασμα του χρόνου, συμπεριλαμβανομένων των πιο καταξιωμένων θεσμών στον χώρο της Παιδείας. Ενας Μπαλτάς και ένας Χασάπης στο χώρο της Παιδείας», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Το Ποτάμι σημείωσε: «Δύο τινά συμβαίνουν. Ή η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είναι δέσμια ιδεοληψιών του περασμένου αιώνα ή κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν το χατίρι περιθωριακών ιδιωτικών σχολείων, που έχουν ενοχληθεί από τη μεγάλη επιτυχία των δημόσιων Πρότυπων Σχολείων».