current views are: 3

23 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση07:28

Προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητούν τη ουσία της διαπραγμάτευσης

Έντονο σκεπτικισμό προκαλεί στο Μαξίμου το γεγονός πως προτού ακόμη οριστικοποιηθεί η τετράμηνη συμφωνία με τους δανειστές, προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά την αμφισβητούν και θέτουν εν αμφιβόλω την ουσία της διαπραγμάτευσης. 

Δημοσίευση 07:28’
αρθρο-newpost

Έντονο σκεπτικισμό προκαλεί στο Μαξίμου το γεγονός πως προτού ακόμη οριστικοποιηθεί η τετράμηνη συμφωνία με τους δανειστές, προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά την αμφισβητούν και θέτουν εν αμφιβόλω την ουσία της διαπραγμάτευσης. 

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Έντονο σκεπτικισμό προκαλεί στο Μαξίμου το γεγονός πως προτού ακόμη οριστικοποιηθεί η τετράμηνη συμφωνία με τους δανειστές, προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά την αμφισβητούν και θέτουν εν αμφιβόλω την ουσία της διαπραγμάτευσης. Επί της ουσίας βάζουν τρικλοποδιά στην στρατηγική του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.

Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να απαντήσει και μάλιστα όχι «χαλαρά» στον Μανόλη Γλέζο που ζήτησε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό επειδή συνήργησε στην ψευδαίσθηση όπως είπε πως η κυβέρνηση θα έκανε πράξη τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και τώρα επιχειρεί να βαφτίσει το κρέας ψάρι. Κι αυτό φοβούμενη πως εάν άφηνε αναπάντητη την πολύ σκληρή κριτική του ευρωβουλευτή του κόμματος θα δημιουργούνταν ντόμινο αντιδράσεων με άγνωστες συνέπειες για την κυβερνητική συνοχή.

Πράγματι παρόλο που το Μέγαρο Μαξίμου άδειασε τον Γλέζο λέγοντας ότι μάλλον δεν έχει πληροφορηθεί καλά πόσο σκληρή διαπραγμάτευση γίνεται κι εν συνεχεία δια του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη διαμήνυσε στο ιστορικό στέλεχος ότι θα ανέμενε από μέρους του μία πιο δίκαιη και νηφάλια αποτίμηση, ήρθε και δεύτερο χτύπημα.

Η κακή αρχή ήδη είχε γίνει. Το αυστηρό άρθρο του Μανόλη Γλέζου ακολούθησε τουιτάρισμα της ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα η οποία έστειλε με την σειρά της το δικό της μήνυμα δυσαρέσκειας στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα: Ο λαός έδωσε εντολή για ακύρωση του μνημονίου. Δεν έχουμε καμία πολιτική νομιμοποίηση για να πράξουμε το αντίθετο.

Στο μεταξύ και ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχαλεγιαννάκης πετούσε τις σπόντες του εναντίον των κυβερνητικών επιλογών επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: Στο σημείο του κειμένου όπου αναγράφεται ότι είμαστε αναγκασμένοι να τηρούμε έγκαιρα τις υποχρεώσεις μας , να ξεκαθαρίσουμε ότι όταν εμείς μιλάμε για υποχρέωση, εννοούμε την υποχρέωσή μας την εθνική και την Ευρωπαϊκή υποχρέωση και αλληλεγγύη.

Όλα αυτά την ώρα που η προς το παρόν συγκρατημένη ως προς το περιεχόμενο της απόφασης του Eurogroup Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ ήδη έχει αρχίσει να ψιθυρίζει για δημοψήφισμα και εκλογές ζητώντας να άμεση εφαρμογή του προγράμματος Θεσσαλονίκης.


σχετικα αρθρα