current views are: 3

23 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση07:41

Oscar 2015: «Σάρωσαν» Birdman, «Λου Γκερινγκ» και Τζούλιαν Μουρ

Πραγματοποιήθηκε με φαντασμαγορία και λαμπερές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί η 87η τελετή απονομής των Όσκαρ. 

Δημοσίευση 07:41’
αρθρο-newpost

Πραγματοποιήθηκε με φαντασμαγορία και λαμπερές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί η 87η τελετή απονομής των Όσκαρ. 

Επιμέλεια Φανή Πλατσατούρα
 
Πραγματοποιήθηκε με φαντασμαγορία και λαμπερές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί η 87η τελετή απονομής των Όσκαρ. Όλα τα φλας στράφηκαν για ακόμη μια φορά στους πρωταγωνιστές του Hollywood που έδωσαν το επώνυμο παρών αλλά και στους μεγάλους νικητές που κατάφεραν να σηκώσουν ψηλά τα πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο.
 
Η δημόσια τελετή που πραγματοποιήθηκε στο «Kodak Theatre» του Λος Άντζελες είχε απ΄ όλα: τιμητικές βραβεύσεις, «talk of the town» εμφανίσεις των υποψηφίων αλλά και πλούσιο παρασκήνιο. 

Ανάμεσα στους παρουσιαστές των βραβείων ήταν οι Scarlett Johanson, Marion Cotillard, Meryl Streep, Jennifer Aniston, Siena Miller, Jessica Chastein, Sirley McLain, John Travolta, Ben Affleck, Jerard Leto, Lupitta Nyong’o, Matthew McConaughey, Cate Blanchet, Dwayne Johnson.

H ταινία «Birdman» (Η απρόσμενη αρετή της αφέλειας) του σκηνοθέτη Alejandro González Iñárritu κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

Μεγάλος νικητής για το Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου ήταν ο Eddie Redmayne για την ταινία «The Theory of Everything» (Η θεωρία των πάντων). 

O Μεξικανός σκηνοθέτης Alejandro González Iñárritu κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία «Birdman».
 

Πρόκειται για το πρώτο βραβείο της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που λαμβάνει ο δημιουργός.

Ο ηθοποιός Τζέι Κέι Σίμονς κατέκτησε το Όσκαρ Β’ αντρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Whiplash κατά την απονομή των 87ων βραβείων της αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που γίνεται στο Dolby Theatre του Λος Άντζελες

Ο Τζέι Κέι Σίμονς επικράτησε του Μάρκ Ρούφαλο για το «Foxcatcher», του Έντουαρντ Νόρτον για το «Birdman», του Ίθαν Χοκ για το «Boyhood» και του Ρόμπερτ Ντιβάλ για το «The Judge».

Η Πατρίσια Αρκέτ όπως αναμενόταν κατέκτησε το βραβείο Όσκαρ Β’ γυναικείου ρόλου κατά την απονομή των 87ων βραβείων της αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Η ηθοποιός κατέκτησε το βραβείο για την ξεχωριστή ερμηνεία της στην ταινία «Boyhood».

Η ταινία “Ida” του Πολωνού σκηνοθέτη Πάβελ Παβλικόφσκι κατέκτησε το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας κατά την απονομή των 87ων βραβείων της αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η ταινία που πραγματεύεται το δράμα μιας νεαρής δόκιμης μοναχής το 1962 στην Πολωνία, η οποία ανακαλύπτει ότι γεννήθηκε Εβραία και αναζητεί το παρελθόν της, θεωρείτο το φαβορί σε αυτήν την ειδική κατηγορία των Όσκαρ.

Η παραγωγή της Disney με πρωταγωνιστές τους υπέρ-ήρωες “Big hero 6″κατέκτησε το βραβείο Όσκαρ για την καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων.

Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη νίκη στην μεγάλη κατηγορία των κινουμένων σχεδίων για τα στούντιο της Walt Disney Co, καθώς και στην περσινή τελετή των Όσκαρ είχε επικρατήσει η μουσική υπερπαραγωγή «Frozen».

ΟΛΑ ΤΑ ΟΣΚΑΡ

Καλύτερης παραγωγής (ταινίας): «Birdman η  απρόσμενη  αρετή της αφέλειας»

Σκηνοθεσίας: Aλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου (Birdman)

Σεναρίου: «Birdman»

Α’ Ανδρικού ρόλου: Εντι Ρεντμέιν (Η θεωρία των πάντων)

Α’ Γυναικείου ρόλου:  Τζούλιαν Μουρ (Still Alice)

Β’ Ανδρικού: Τζ. Κ. Σίμονς (Χωρίς μέτρο)

Β’ Γυναικείου: Πατρίσια Αρκέτ (Μεγαλώνοντας)

Διασκευασμένου σεναρίου: «Το παιχνίδι της μίμησης»

Φωτογραφίας: Εμάνουελ Λουμπέζκι (Birdman)

Τραγουδιού: «Glory» (Selma)

Μουσικής: Αλεξάντρ Ντεσπλά (Ξενοδοχείο Grand Budapest)

Animation: «Οι υπερέξι»

Σκηνογραφίας: Αννα Πίκοκ (Ξενοδοχείο  Grand Budapest)

Κοστουμιών: Μιλένα Κανονέρο (Ξενοδοχείο  Grand Budapest)

Μέικ Απ: «Ξενοδοχείο  Grand Budapest»

Ντοκιμαντέρ: «Citizenfour»

Ξενόγλωσσης παραγωγής: «Ida»  του Πάβελ Παβλικόφσκι (Πολωνία)

Οπτικών εφέ: «Interstellar»


σχετικα αρθρα