current views are: 1

26 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση12:52

Σκουρλέτης: Διασφαλισμένη η καταβολή των συντάξεων (Βίντεο)

Καθησυχαστικός ότι είναι απολύτως διασφαλισμένη η καταβολή των συντάξεων εμφανίστηκε ο υπουργός Εργασίας.

Δημοσίευση 12:52’
αρθρο-newpost

Καθησυχαστικός ότι είναι απολύτως διασφαλισμένη η καταβολή των συντάξεων εμφανίστηκε ο υπουργός Εργασίας.

Καθησυχαστικός ότι είναι απολύτως διασφαλισμένη η καταβολή των συντάξεων εμφανίστηκε ο υπουργός Εργασίας, σημειώνοντας ότι «θα διαψευστούν οι κασσάνδρες». Ο κ. Σκουρλέτης προανήγγειλε τη σταδιακή επαναφορά του κτώτατου μισθού στα 751 ευρώ έως το τέλος του 2016, ενώ σημείωσε ότι εντός του Μαρτίου θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

«Στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την σταδιακή επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ έως το 2016 θα υπάρξει καταληκτική ημερομηνία», ανέφερε ο Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ενώ τόνισε ότι θα προηγηθεί διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους.
 
«Πρέπει να ξεφύγουμε από τη λογική της επιβολής του κατώτατου μισθού από το κράτος και να απελευθερώσουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις» επισήμανε και τόνισε ότι το νομοσχέδιοπου για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις θα περιλαμβάνει την επέκταση της μετενέργειας, από τους τρεις μήνες που είναι σήμερα, στους έξι μήνες, την επεκτασιμότητα των συμβάσεων, την επαναφορά του ορίου των ομαδικών απολύσεων και του ύψους των αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης, στα προ του μνημονίου επίπεδα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, ο ΟΜΕΔ θα ανακτήσει όλο το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που είχε πριν το 2010, ενώ για το θέμα αυτό α πραγματοποιηθεί σύσκεψη την Παρασκευή των υπηρεσιακών παραγόντων, προκειμένου να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

Επίσης, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι υπάρχουν σκέψεις για εξορθολογισμό του προστίμου των 10.550 ευρώ που ισχύει σήμερα για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ σημείωσε ότι η επιθεώρηση εργασίας εισπράττει μόνο το 25% των προστίμων που επιβάλλονται για ανασφάλιστη εργασία, ενώ το υπόλοιπο 75% των προστίμων ακολουθεί τη διαδικασία της είσπραξης των δημοσίων εσόδων από την εφορία ή και μέσω της δικαστικής οδού.


σχετικα αρθρα