current views are: 1

26 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση15:32

Τσίπρας: «Θα ξηλώσουμε το καθεστώς του μνημονίου και των εκπροσώπων του στον κρατικό μηχανισμό»

Σαρωτικές μεταρρθμίσεις και αλλαγές στη δημόσια διοίκηση προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσίευση 15:32’
αρθρο-newpost

Σαρωτικές μεταρρθμίσεις και αλλαγές στη δημόσια διοίκηση προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σαρωτικές μεταρρθμίσεις και αλλαγές στη δημόσια διοίκηση προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου.

«Στόχος μας να υλοποιήσουμε τη λαϊκή εντολή για άσκηση της διακυβέρνησης της χώρας, ξεκινώντας το ξήλωμα του καθεστώτος του μνημονίου και των εκπροσώπων του στον κρατικό μηχανισμό» διεμήνυσε ο Πρωθυπουργός, θέτοντας τους στόχους της κυβέρνησης. Όπως είπε, θα πρέπει «να προχωρήσουμε γοργά στις σαρωτικές μεταρρυθμίσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς και την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης».

«Το επόμενο διάστημα των 4 μηνών θα δίνουμε μάχη μέρα με τη μέρα» τόνισε ο κ.Τσίπρας, εν μέσω πιέσεων για τη χρηματοδοτική επάρκεια της χώρας. Σύμφωνα με κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ, στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΓ έγινε εκτενής συζήτηση για τη νέα συμφωνία-γέφυρα και τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης.  

«Να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε την πλατειά και πρωτοφανή λαϊκή ενότητα, υλοποιώντας το βασικό κορμό των δεσμεύσεών μας στα λαϊκά στρώματα» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ σημείωσε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί «η γεωπολιτική δυναμική της χώρας στη διαπραγματευτική δύναμη της κυβέρνησης».

Τέλος, πρότεινε να εκλεγεί νέος γραμματέας και νέα 11μελής Πολιτική Γραμματεία στην προσεχή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.


σχετικα αρθρα