current views are: 3

1 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση09:10

Μητρόπουλος: Οι δανειστές πάσαραν το μνημόνιο στον Τσίπρα

Επιφυλακτικός ως προς δύο ρήτρες της συμφωνίας εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος. 

Δημοσίευση 09:10’
αρθρο-newpost

Επιφυλακτικός ως προς δύο ρήτρες της συμφωνίας εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος. 

Επιφυλακτικός ως προς δύο ρήτρες της συμφωνίας εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.

Καλεσμένος στην εκπομπή Ακραίως του Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ είπε πως η πρώτη ρήτρα αφορά στην αναγνώριση όλων των υποχρεώσεων από την προηγούμενη κυβέρνηση. «Οι ελληνικές αρχές επαναλαμβάνουν μια άθλια δέσμευση», είπε και πρόσθεσε πως «πάσαραν στον Τσίπρα ό,τι έχουν δεμσευτεί οι προηγούμενοι».

Η δέυτερη αντίρρηση του κ. Μητρόπουλου αναφέρεται στη δέσμευση ότι όποια μονομερής κίνηση ακύρωσης νόμου διαρθρωτικού χαρακτήρα δεν μπορεί να την κάνει η κυβέρνηση.  

Ο κ. Μητρόπουλος έκανε λόγο για «σκληρές δεσμεύσεις που είχαν λάβει οι δύο προηγούμενες κυβερνήσεις κυρίως αυτή του Παπαδήμου» ενώ εκτίμησε πως «το βαθύ σχέδιο του Σόιμπλε είναι να τρομοκρατήσει τον Νότο».  

Ο κ. Μητρόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή η τετράμηνη σύμβαση. «Η τετραμηνη παράταση επειδή συνοδεύεται από τις ρήτρες εκχώρησης της κυριαρχίας δεν πρέπει να έρθει στη Βουλή» είπε ενώ πρόσθεσε πως το προσύμφωνο αυτό δεν είναι δεσμευτικό.

«Είχαμε νωπή εντολή, νέα κυβέρνηση, νέα ατζέντα, σθεναρή διαπραγμάτευση και δανειστές που γράφουν στα παπούτσια τους τη Δημοκρατία και τη λαϊκή εντολή», επισήμανε και πρόσθεσε πάντως πως «δεν υπάρχει σενάριο φυγής από το ευρώ». 

Ο κ. Μητρόπουλος είπε πως η επαναφορά του κατώτατου μισθού πρέπει να γίνει άμεσα με νόμο γιατί είναι συμβολικού χαρακτήρα.  

Σχετικά με την ΕΡΤ είπε πως με την επαναπρόσληψη των απολυμένων υπαλλήλων θα πρέπει να ισχύουν οι μισθοί που λάμβαναν όταν απολύθηκαν. 

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό είπε πως «τα ταμεία είναι σε δεινή θέση κυρίως λόγω PSI» και πρόσθεσε πως « πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένοι άμεσοι πόροι στα ταμεία». Επισήμανε επίσης πως «οι συντάξεις κύριες και επικουρικές δεν θα μειωθούν». 

 

 

 

 


σχετικα αρθρα