current views are: 3

1 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση11:19

Η Σέχτα ξανά στο προσκήνιο μέσω… Πυρήνων- Ο πραγματικός ρόλος του «Ιάσωνα»

Η 36χρονη γυναίκα, η οποία είχε προσαχθεί το Σάββατο μαζί με έναν 32χρονο και έναν 39χρονο στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση Ξηρού, συνελήφθη από τις Αρχές και αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας. 

Δημοσίευση 11:19’
αρθρο-newpost

Η 36χρονη γυναίκα, η οποία είχε προσαχθεί το Σάββατο μαζί με έναν 32χρονο και έναν 39χρονο στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση Ξηρού, συνελήφθη από τις Αρχές και αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας. 

Η 36χρονη γυναίκα, η οποία είχε προσαχθεί το Σάββατο μαζί με έναν 32χρονο και έναν 39χρονο στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση Ξηρού, συνελήφθη σήμερα από τις Αρχές και θα οδηγηθεί στον ανακριτή στο πλαίσιο μπαράζ συλλήψεων που πραγματοποιεί η Αντιτρομοκρατική από χτες για την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού και αφορούν και σε πολλές ακόμα υποθέσεις που θα προκαλέσουν.

Η γυναίκα κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και εκτιμάται ότι μαζί με τον 32χρονο που προσήχθη είχαν μεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στον Χριστόδουλο Ξηρό και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση, καθώς και μεταξύ έγκλειστων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», με συντρόφους τους εκτός φυλακών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 36χρονη γυναίκα, που εργάζεται σε σούπερ μάρκετ στη Νίκαια, φέρεται να είχε παραδώσει το ποσό των 6.000 ευρώ στην καταζητούμενη Αγγελική Σπυροπούλου.

 Ο ρόλος της προσδιορίστηκε ως αγγελιοφόρος του Χριστόδουλου Ξηρού πριν αυτός αποδράσει. Τότε, η 36χρονη μετέφερε μηνύματα του «Μανώλη της 17 Νοέμβρη» στον πυρήνα των ατόμων που θα τον προστάτευε μετά την απόδρασή του. Όταν απέδρασε ο Ξηρός, η 36χρονη μετέφερε συνέχεια μηνύματα στον Ξηρό μέσα από τις φυλακές. Στα επισκεπτήρια που είχε για να βλέπει ηγετικά στελέχη των φυλακισμένων μελών της Συνομωσίας Πυρήνες της Φωτιάς, εμφανιζόταν ως εξ αγχιστίας συγγενής τους.

Την ίδια ώρα, ύποπτος για συμμετοχή στη Σέχτα Επαναστατών φέρεται ο «Ιάσονας» των Πυρήνων καθώς σχετίζεται από την ΕΛ.ΑΣ με δύο δολοφονίες με θύματα τον αρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Νεκτάριο Σάββα και τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια. 

Τα αποκωδικοποιημένα ηλεκτρονικά σημειώματα περίπου 1.000 σελίδων αλληλογραφίας ανάμεσα στον «Ιάσονα» και τους έγκλειστους Πυρήνες, που χρονολογούνται από την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού έως και τη σύλληψή του, αναδεικνύουν σοβαρές ενδείξεις για συμμετοχή του στη δολοφονική Σέχτα, που θα ερευνηθούν, ενώ στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. τον χαρακτηρίζουν στυγνό τρομοκράτη.


σχετικα αρθρα