current views are: 4

1 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση18:53

Το 40% της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ κόντρα στην κυβέρνηση και τις επιλογές της

Ηχηρό μήνυμα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε η Κεντρική Επιτροπή για τις επιλογές στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης με τους ευρωπαίους εταίρους κατά τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής, με την εκλογή γραμματέα και Πολιτικής Γραμματείας.

Δημοσίευση 18:53’
αρθρο-newpost

Ηχηρό μήνυμα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε η Κεντρική Επιτροπή για τις επιλογές στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης με τους ευρωπαίους εταίρους κατά τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής, με την εκλογή γραμματέα και Πολιτικής Γραμματείας.

Ηχηρό μήνυμα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε σήμερα η Κεντρική Επιτροπή για τις επιλογές στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης με τους ευρωπαίους εταίρους κατά τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής, με την εκλογή γραμματέα και Πολιτικής Γραμματείας.

Το ψήφισμα της ηγεσίας του κόμματος μπορεί να ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, ωστόσο η Αριστερή Πλατφόρμα έθεσε σε ψηφοφορία δική της τροπολογία, στη λογική των συνεδριακών και προεκλογικών δεσμεύσεων του κόμματος.  Στο κείμενο αναφέρεται χαρακτηριστικά: « Εκφράζουμε τη διαφωνία μας με τη συμφωνία και τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που συνομολογήθηκαν στο Eurogroup. Και τα δύο κείμενα αντιπροσωπεύουν έναν μη επιθυμητό συμβιβασμό για τη χώρα μας και κινούνται σε κατευθύνσεις και προσανατολισμούς που βρίσκονται σε απόσταση και σε βασικά τους σημεία σε διάσταση ή και αντίθεση με τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Τελικά η Αριστερή Πλατφόρμα συγκέντρωσε το ισχυρό ποσοστό του 40%, ενώ ψήφισαν 92 μέλη της ΚΕ υπέρ 68, ενώ λιγότερα από 10 ήταν τα λευκά. 

Έτσι ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται ότι βρίσκεται μπροστά σε νέα δεδομένα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται διχασμένος ως προς τις κυβερνητικές επιλογές σε… αριθμούς. Στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για νέο γραμματέα της ΚΕ, τον Τάσο Κορωνάκη, η Αριστερή Πλατφόρμα «απάντησε» με άλλον υποψήφιο, τον κ. Αλέκο Καλύβη ο οποίος έλαβε 62 ψήφους, όταν ο κ. Κορωνάκης εκλέχτηκε με 102 ψήφους.

Η διεργασίες στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα και το αποτέλεσμά της μάλλον έδειξε την επίδειξη ισχύος της Αριστερής Πλατφόρμας με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη μάλιστα να «κλείνει» την βραδιά με σχόλιό του σε ηγετικούς τόνους κατά της ΝΔ για την αποσταθεροποίηση στην κυβέρνηση.

«Ηταν ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι και θα παραμείνει, σε αντίθεση με τη ΝΔ και όχι μόνο, μια ριζοσπαστική πολιτική δύναμη με ζωντανές και διασφαλισμένες τις δημοκρατικές λειτουργίες. Οι διαφορετικές απόψεις στον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν τίθενται υπό δίωξη, όπως συνήθως συμβαίνει στα άλλα κόμματα αλλά εκφράζονται ελεύθερα στις συλλογικές του διαδικασίες και αποτελούν κατάκτηση και δύναμη για το κόμμα μας, τον τόπο και τις δημοκρατικές προοδευτικές προοπτικές του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης απαντώντας στον κ. Καραγκούνη. Και καταλήγει αναφέροντας  ότι «η κυβέρνηση μέσα από τις συλλογικές κομματικές μας διαδικασίες βγαίνει ακόμα πιο ισχυρή, πιο ενωμένη και με ακόμα πιο ευρεία, σχεδόν πρωτοφανή λαϊκή στήριξη για να εγγυηθεί το μέλλον της χώρας».
 

σχετικα αρθρα