current views are: 1

2 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση21:40

Συνελήφθησαν μέλη σπείρας για μπαράζ κλοπών στο Μεσολόγγι

Δύο μέλη σπείρας που διέπραττε κλοπές σε σπίτια συνελήθησαν στο Μεσολόγγι.

Δημοσίευση 21:40’
αρθρο-newpost

Δύο μέλη σπείρας που διέπραττε κλοπές σε σπίτια συνελήθησαν στο Μεσολόγγι.

Δύο μέλη σπείρας που διέπραττε κλοπές σε σπίτια συνελήθησαν στο Μεσολόγγι.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο Ρομά ηλικίας 18 και 17 ετών, μέλη σπείρας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε – κακουργηματικού χαρακτήρα – δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν, ακόμη δύο Ρομά ηλικίας 33 και 17 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, καθώς και ακόμη έναν τουλάχιστον συνεργό τους, ο οποίος αναζητείται.

Οι συλληφθέντες από κοινού με τον 33χρονο, εισήλθαν σε οικία 65χρονης, παραβιάζοντας την κεντρική θύρα και αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο.

Άμεσα πραγματοποιήθηκαν αναζητήσεις από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τον 18χρονο και τον 17χρονο στην πόλη.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, τα μέλη της σπείρας δραστηριοποιήθηκαν τουλάχιστον από τις 24 Δεκεμβρίου και είχαν διαπράξει μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου ακόμη τέσσερις κλοπές και μια απόπειρα κλοπής στο Μεσολόγγι.

Σε ότι αφορά τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας επέλεγαν να δρουν σε διαφορετικές ανά περίπτωση ομάδες των τριών και των τεσσάρων ατόμων, με τη συμμετοχή σε όλες τις περιπτώσεις του 18χρονου συλληφθέντα.

Κατά τις κλοπές, δύο με τρεις δράστες, επιτηρούσαν τον χώρο περιμετρικά της οικίας που είχαν βάλει στόχο και στη συνέχεια ένας ή δύο από τους συνεργούς τους, εισερχόταν στο εσωτερικό των οικιών και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, υποδήματα και άλλα μικροαντικείμενα.

Κατά το χρόνο που οι συνεργοί τους αφαιρούσαν τα αντικείμενα από τις οικίες, οι τσιλιαδόροι, επιτηρούσαν το χώρο ώστε να τους ειδοποιήσουν έγκαιρα σε περίπτωση εμφάνισης της αστυνομίας.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου προέκυψε ότι οι δράστες είχαν αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 440 ευρώ καθώς και άλλα μικροαντικέιμενα που η αξία τους ανέρχεται στα 200 ευρώ περίπου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.


σχετικα αρθρα