current views are: 5

4 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση05:55

Φέτα ψάρι με ντοματούλα στο φούρνο

Σε ένα βαθύ ταψί ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τη ρίγανη, τη ντομάτα και το μαϊντανό. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο  στους 150C για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μείνει με λίγα ζουμιά.

Δημοσίευση 05:55’
αρθρο-newpost

Σε ένα βαθύ ταψί ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τη ρίγανη, τη ντομάτα και το μαϊντανό. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο  στους 150C για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μείνει με λίγα ζουμιά.

Υλικά

  • 2 κιλά ψάρι φέτα συναγρίδα ή άλλο ψάρι
  • 8-10 ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες
  • 8 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Αειφόρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ ταψί ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τη ρίγανη, τη ντομάτα και το μαϊντανό. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο  στους 150C για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μείνει με λίγα ζουμιά.

Όταν λοιπόν η σάλτσα είναι έτοιμη (έχει δέσει), βάζουμε μέσα το ψάρι και το σκεπάζουμε με αρκετή σάλτσα. Προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι, το σκόρδο, αλάτι και το πιπέρι και ψήνουμε το φαγητό μας στους 200C μέχρι να πάρει χρώμα και να κόβεται εύκολα με το πιρούνι.


σχετικα αρθρα