current views are: 1

5 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση05:55

Μπριζολίτσες βαλσάμικες με μέλι & πουρέ!!

Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε τις μπριζόλες, και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά και τις γυρνάμε και από τις δύο πλευρές. Ρίχνουμε το σκόρδο, αφήνουμε για 3 λεπτά ακόμα και ρίχνουμε το κρασί και το μπαλσάμικο. 

Δημοσίευση 05:55’
αρθρο-newpost

Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε τις μπριζόλες, και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά και τις γυρνάμε και από τις δύο πλευρές. Ρίχνουμε το σκόρδο, αφήνουμε για 3 λεπτά ακόμα και ρίχνουμε το κρασί και το μπαλσάμικο. 

Υλικά

  • 3 χοιρινές μπριζόλες 
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαο
  • 1/2 ποτήρι του νερού κρασί λευκό
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ ξύδι μπαλσάμικο 
  • 2 κ.γλ μέλι
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ,σούπας ρίγανη 
  • 1 κουτ.γλυκού θυμάρι
  • 4 μέτριες πατάτες βρασμένες ζεστές
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε τις μπριζόλες, και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά και τις γυρνάμε και από τις δύο πλευρές. Ρίχνουμε το σκόρδο, αφήνουμε για 3 λεπτά ακόμα και ρίχνουμε το κρασί και το μπαλσάμικο.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και προσθέτουμε το μέλι, το θυμάρι, τη ρίγανη και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά, γυρνώντας τις μπριζόλες μας τακτικά Μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει καλά η σάλτσα μας περίπου 20 λεπτά.

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και σε ένα μπωλ τις θρυματίζουμε με το κατάλληλο εργαλείο. Κατόπιν τισ αρωματίζουμε με το βούτυρο, προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τισ μπριζόλες και τον πουρέ με σάλτσα από πάνω.

 


σχετικα αρθρα