current views are: 1

6 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση14:39

«Προσγείωση» με την Πέγκυ Τρικαλιώτη

Το αριστούργημα του Τζώρτζ Μπραντ με την Πέγκυ Τρικαλιώτη παρουσιάζεται στο Faust.

Δημοσίευση 14:39’
αρθρο-newpost

Το αριστούργημα του Τζώρτζ Μπραντ με την Πέγκυ Τρικαλιώτη παρουσιάζεται στο Faust.

Από την Παρασκευή 13 Μαρτίου και για 12 μόνο παραστάσεις έως την Κυριακή 5 Απριλίου το αριστούργημα του Τζώρτζ Μπραντ με την Πέγκυ Τρικαλιώτη σε σκηνοθεσία Κατερίνας Φωτιάδη παρουσιάζεται στο ΘΕΑΤΡΟ ΦΑΟΥΣΤ κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00.

Τζώρτζ Μπραντ

ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ

Με την Πέγκυ Τρικαλιώτη

Παρασκευή, Σάββατο 21.00 & Κυριακή 20.00

Εισιτήρια: 12 ευρώ κανονικό – 10 ευρώ φοιτητές / άνεργοι – 5 ευρώ ατέλειες

Διάρκεια: 90 λεπτά

Το πολυβραβευμένο έργο ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ του Τζώρτζ Μπραντ θα παρουσιάσει αυτό το χειμώνα το FAUST σε μετάφραση Αντώνη Πέρη, σκηνοθεσία Κατερίνας Φωτιάδη και με πρωταγωνίστρια την ΠΕΓΚΥ ΤΡΙΚΑΛΙΩΤΗ.

Μια αμερικανίδα πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας εκτελεί με αφοσίωση τις αποστολές που λαμβάνει. Πετάει ψηλά στον ουρανό, απολαμβάνει την ελευθερία του γαλάζιου και ξεφορτώνει τις βόμβες της πάνω από τα μυρμήγκια που χαλάνε την αρμονία του τοπίου. Δεν ξέρει ποιοι ακριβώς είναι αυτοί εκεί κάτω, είναι όμως σίγουρη πως είναι οι κακοί. Μέχρι που μένει αναπάντεχα έγκυος. Επιστρέφει στην πατρίδα, δημιουργεί οικογένεια, και βλέπει τη ζωή της να ανατρέπεται. Ο ουρανός γίνεται πλέον ένα απαγορευμένο όνειρο. Η Υπηρεσία αναγνωρίζει τις ικανότητές της και την καθηλώνει στο έδαφος. Αναβαθμίζεται σε πιλότο της πολυθρόνας. Το καινούργιο της αεροπλάνο είναι σαν τηλεκατευθυνόμενο παιχνιδάκι. Ο ουρανός μια οθόνη. Τα όνειρά της γίνονται γκρι. Μέσα από αυτή την προσγείωση όμως βρίσκει την ευκαιρία να συναντήσει την ανθρωπιά της. Να δει τα μυρμήγκια από κοντά. Να συνειδητοποιήσει ότι ο θάνατος δεν είναι παιχνίδι. Να καταλάβει ότι και οι καλοί και οι κακοί φτιάχνουν τα ίδια παιδιά.

Ένας καταιγιστικός μονόλογος γεμάτος από εικόνες και ανατροπές. Ένα πολιτικό σχόλιο πάνω στη σύγχρονη γυναίκα και στις δυνάμεις που μας ελέγχουν. Το έργο γράφτηκε το 2013 και από τότε θριαμβεύει σε Αμερική και Αγγλία.