current views are: 1

6 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση19:27

Βρυξέλλες: «Μακριά» η συμφωνία – Για κίνδυνο «ατυχήματος» μιλάει το Βερολίνο

Αρνητικά μηνύματα είναι τα μηνύματα από Βερολίνο και Βρυξέλλες ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας

Δημοσίευση 19:27’
αρθρο-newpost

Αρνητικά μηνύματα είναι τα μηνύματα από Βερολίνο και Βρυξέλλες ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας

Αρνητικά μηνύματα είναι τα μηνύματα από Βερολίνο και Βρυξέλλες ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας, πιέζοντας την ελληνική πλευρά, η οποία απέστειλε επτά μεταρρυθμίσεις προς τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Για τον φόβο «ατυχήματος» προειδοποίησε γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος, σχολιάζοντας τη διαπραγμάτευση με την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το Mega, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «γνωρίζουμε ότι η πίεση στην ελληνική πλευρά είναι μεγάλη, γνωρίζουμε ότι μπορεί να γίνει ατύχημα». Ο ίδιος σημείωσε ότι «η Αθήνα λέει ότι πρόκειται για χρηματοδοτική γέφυρα, ενώ στην πραγματικότητα, πρόκειται για το πρόγραμμα Σαμαρά με κάποιες ευελιξίες».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών διαμήνυσε ότι όσο πιο γρήγορα η Ελλάδα εφαρμόσει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, τόσο πιο γρήγορα θα εκταμιευθούν χρήματα.

Την ίδια ώρα, στις Βρυξέλλες, αξιωματούχος της Ε.Ε. ανέφερε, σύμφωνα με το Mega πως Ελλάδα και εταίροι βρίσκονται πολύ μακριά από μια συμφωνία. H ίδια πηγή σημείωσε ότι για την οποιαδήποτε απόφαση του Eurogroup χρειάζεται πρώτα η θετική εισήγηση των τριών θεσμών.

Πρόσθεσε ακόμα ότι δεν υπάρχουν ακόμα επαφές της ελληνικής πλευράς με τους εκπροσώπους των θεσμών και ως εκ τούτου δείχνει απίθανη μια συμφωνία την Δευτέρα.

Λίγες ώρες πιο πριν, κοινοτικός αξιωματούχος απηύθηνε τελεσίγραφο προς την Αθήνα ότι η μόνη αποδεκτή διαδικασία, είναι οι θεσμοί να κληθούν να συζητήσουν με τις ελληνικές αρχές στην Αθήνα ή αλλού και οι όποιες προτάσεις να αξιολογηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος. Παράλληλα, σημείωσε ότι το γράμμα που απέστειλε ο Γιάνης Βαρουφάκης με τις μεταρρυθμίσεις στον Γερούν Ντάισελμπλουμ, και όχι στο Euro Working Group, είναι στη σωστή βάση, ωστόσο δεν συνεπάγεται εκταμίευση της δόσης. 


σχετικα αρθρα