current views are: 2

7 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση13:27

Δημοσίευμα – βόμβα από τη Real News: «Ο Γκίκας Χαρδούβελης έβγαλε τα λεφτά του έξω»

Εισαγγελική έρευνα για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη αποκαλύπτει η εφημερίδα Real News που κυκλοφορεί την Κυριακή.

Δημοσίευση 13:27’
αρθρο-newpost

Εισαγγελική έρευνα για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη αποκαλύπτει η εφημερίδα Real News που κυκλοφορεί την Κυριακή.

Εισαγγελική έρευνα για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη αποκαλύπτει η εφημερίδα Real News που κυκλοφορεί την Κυριακή.

Σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ με «τίτλο ο Γκίκας έβγαζε τα λεφτά του έξω», αναφέρεται ότι «ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος με επείγον και εμπιστευτικό έγγραφό του στις 20-1-2015 ζητά από τη Βουλή να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Γκίκα Χαρδούβελη».

Σύμφωνα με τα έγγραφα που έστειλε ο Παναγιώτης Νικολούδης, πρώην εισαγγελέας και νυν υπουργός Επικρατείας και που επικαλείται η εφημερίδα κατά το έτος 2011 φέρεται να να εμφανίζεται δυσαναλογία μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του κ Χαρδούβελη και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, κατά το έτος 2012, ο πρώην υπουργός Οικονομικών φέρεται να απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: 

α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2012 και 

β) ως υπουργός των Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2014 και εντεύθεν.

Μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι και η πάταξη της φοροδιαφυγής, καθώς πολλές εξαγγελίες έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν φαίνεται πως οι πρώτοι έλεγχοι αρχίζουν να αποδίδουν.  

ΣΥΡΙΖΑ: Η νέα κυβέρνηση θα βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο 

Στο θέμα παρενέβη και ο ΣΥΡΙΖΑ, που με ανακοίνωσή του τονίζει πως «το δημοσίευμα δεν εκθέτει μόνο τον ίδιο τον πρώην ΥΠ.ΟΙΚ, αλλά αυτούς που τον όρισαν να διαχειρίζεται τις τύχες της οικονομίας σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα».

«Την ίδια στιγμή που ο κ. Χαρδούβελης έστελνε mail στην τρόικα συμφωνώντας σε νέα αντιλαϊκά μνημονιακά μέτρα, δεν δήλωνε τα εισοδήματά του και έβγαζε τα χρήματά του στο εξωτερικό» σημειώνει η Κουμουνδρούρου και προσθέτει: 

«Πώς θα μπορούσε ποτέ η κυβέρνηση Σαμαρά να διαπραγματευτεί με τους εταίρους και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των πολιτών όταν ο ίδιος ο ΥΠ.ΟΙΚ της παρανομούσε εις βάρος τους;»

«Η νέα κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο. Η πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής συνιστούν πρώτη προτεραιότητα. Δεν γίνεται ο ελληνικός λαός να πληρώνει τις αμαρτίες αυτών που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια και των φίλων τους» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.


σχετικα αρθρα